Σάββατο, 14 Δεκεμβρίου 2013 12:10

Εξιχνίαση ληστείας σε αστυνομική επιχείρηση στη Λακωνία

Γράφτηκε από την

 

 

 

Στο πλαίσιο αντιμετώπισης της εγκληματικότητας, πραγματοποιήθηκε χθες (13.12.2013), αστυνομική επιχείρηση στην ευρύτερη περιοχή της Λακωνίας, η οποία οργανώθηκε από την Αστυνομική Διεύθυνση Λακωνίας, σύμφωνα με το γενικότερο επιχειρησιακό σχεδιασμό της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Περιφέρειας Πελοποννήσου.

 

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, έγιναν έλεγχοι σε εκατόν πενήντα τρία (153) άτομα, εκ των οποίων εκατόν τέσσερα (104) ήταν ημεδαποί και σαράντα εννέα (49) ήταν αλλοδαποί, καθώς και σε διακόσια τρία (203) οχήματα.

Επιπλέον, προσήχθησαν συνολικά τριάντα εννέα (39) άτομα, από τα οποία δεκαπέντε (15) ήταν ημεδαποί και είκοσι τέσσερα (24) ήταν αλλοδαποί, ενώ συνελήφθησαν δέκα (10) άτομα.

Τα άτομα που συνελήφθησαν, είναι:

  • Ένας (1) ημεδαπός, για παράβαση της Νομοθεσίας για τα όπλα.

  • Μία (1) ημεδαπή ΡΟΜΑ και μία (1) αλλοδαπή, για καταδικαστικά έγγραφα.

  • Ένας (1) ημεδαπός και ένας (1) αλλοδαπός, για παράβαση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

  • Ένας (1) ημεδαπός, για παράβαση του Υγειονομικού Κανονισμού.

  • Ένας (1) ημεδαπός, για αντίσταση.

  • Μία (1) ημεδαπή, για παράβαση της Νομοθεσίας περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας.

  • Δύο (2) αλλοδαποί, οι οποίοι διέμεναν παράνομα στη χώρα και σε βάρος τους θα κινηθεί η διοικητική διαδικασία επιστροφής τους.

Εξιχνιάστηκαν, μία (1) περίπτωση ληστείας σε οικία στις Αμύκλες Λακωνίας και μία (1) περίπτωση κλοπής σε οικία στην Παλαιοπαναγιά Λακωνίας, ενώ σχηματίστηκαν ισάριθμες δικογραφίες από το Τμήμα Ασφαλείας Σπάρτης σε βάρος δύο (2) ημεδαπών ΡΟΜΑ ηλικίας 29 και 21 ετών για ληστεία και σε βάρος ενός (1) 31χρονου ημεδαπού ΡΟΜΑ για κλοπή.

Κατά την επιχείρηση, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο (2) πιστόλια, ένας (1) γεμιστήρας πολεμικού τυφεκίου και -300- φυσίγγια διαφόρων τύπων, ενώ βεβαιώθηκαν εξήντα τέσσερις (64) παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, μία (1) παράβαση του Υγειονομικού Κανονισμού και μία (1) παράβαση για στέρηση αδείας λειτουργίας μουσικών οργάνων.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Οι δράσεις αυτές, είναι στοχευμένες και αποσκοπούν στην πρόληψη, αλλά και στην καταστολή της εγκληματικότητας, ενώ θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση και ενδιαφέρον, σε όλες τις περιοχές της Περιφέρειας Πελοποννήσου.