Σάββατο, 04 Ιανουαρίου 2014 17:01

Βούλγαροι "χρυσοχέρηδες" με πλούσια δράση

Βούλγαροι "χρυσοχέρηδες" με πλούσια δράση

 

Μεγάλο αριθμό ηλεκτρονικών και ηλεκτρικών συσκευών, εργαλείων, ειδών ένδυσης και οικοσκευής, τροφίμων, αγροτικών προϊόντων, καθώς και διάφορα άλλα αντικείμενα, είχε “σηκώσει” σπείρα Βουλγάρων, 4 μέλη της οποίας έπεσαν στα χέρια της Αστυνομίας την Πέμπτη 2 Ιανουαρίου, ενώ αναζητούνται άλλα 2 ακόμα. Οι... “χρυσοχέρηδες” αλλοδαποί από πέρυσι το καλοκαίρι είχαν κυριολεκτικά “ρημάξει” σπίτια, καταστήματα και αποθήκες, κυρίως στην...

Αρκαδία, αν και -όπως ανακοίνωσε η Αστυνομία- η... χάρη τους είχε φθάσει μέχρι και τις Καρυές Λακωνίας.

Η εξάρθρωση της σπείρας, σημειώνεται στην ανακοίνωση της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Περιφέρειας Πελοποννήσου, έγινε δυνατή, ύστερα από πολύμηνη και μεθοδική έρευνα του Τμήματος Ασφαλείας Τρίπολης, που πέτυχε έτσι να εξιχνιάσει 21 περιπτώσεις κλοπών και μία απόπειρα στις πιο ππανω περιοχές.

Ειδικότερα, συνελήφθησαν την περασμένη Πέμπτη, μετά από οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση, στην Τρίπολη Αρκαδίας, 4 Βούλγαροι, ηλικίας 38, 31, 44 και 41 χρόνων, οι οποίοι κατηγορούνται για τα -κατά περίπτωση- αδικήματα της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης, της διάπραξης διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπών και της παράβασης της Νομοθεσίας για τα όπλα. Η δικογραφία που σχηματίστηκε περιλαμβάνει ακόμα 2 αλλοδαπούς, επίσης μέλη της εγκληματικής ομάδας, οι οποίοι αναζητούνται.

Στην ανακοίνωση σημειώνεται συγκεκριμένα, ότι στο πλαίσιο της εμπεριστατωμένης αστυνομικής διερεύνησης του Τμήματος Ασφαλείας Τρίπολης και μετά από κατάλληλη αξιολόγηση και αξιοποίηση στοιχείων, εξακριβώθηκε ότι οι ανωτέρω από τον Αύγουστο του 2013, είχαν συστήσει εγκληματική ομάδα με σκοπό τη διάπραξη κλοπών, ενώ όπως προέκυψε από τη μέχρι τώρα έρευνα, σε διαφορετικές συνθέσεις, είχαν διαπράξει 21 περιπτώσεις κλοπών και μία απόπειρα κλοπής, σε οικίες και αποθήκες.

Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στις οικίες των συλληφθέντων, οι αστυνομικοί βρήκαν και κατέσχεσαν, μεγάλο αριθμό ηλεκτρονικών και ηλεκτρικών συσκευών, εργαλείων, ειδών ένδυσης και οικοσκευής, τροφίμων, αγροτικών προϊόντων, καθώς και διάφορα άλλα αντικείμενα, όλα προϊόντα κλοπής, μέρος των οποίων αποδόθηκε στους ιδιοκτήτες του.

Επιπλέον, μετά από έρευνα που πραγματοποιήθηκε σε οικία 27χρονου αλλοδαπού, ο οποίος αναζητείται, οι αστυνομικοί βρήκαν και κατέσχεσαν, ένα πιστόλι κρότου με γεμιστήρα και εξάρτημα ρίψης φωτοβολίδων, 13 φωτοβολίδες και 81 φυσίγγια, διαφόρων τύπων.

Επίσης, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν διαρρηκτικά εργαλεία και 2 οχήματα, ως μέσα τέλεσης αξιόποινων πράξεων και μεταφοράς αυτών.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Τρίπολης, ο οποίος τους παρέπεμψε στον Ανακριτή Τρίπολης.

Οι αστυνομικές έρευνες συνεχίζονται από το Τμήμα Ασφαλείας Τρίπολης, για τον εντοπισμό και των άλλων μελών της ομάδας, καθώς επίσης και για την εξακρίβωση της τυχόν συμμετοχής τους σε διάπραξη παρόμοιων αδικημάτων.

Καταλήγοντας η Αστυνομία στην ανακοίνωσή της, καλεί όσους πολίτες επιθυμούν να καταγγείλουν ανάλογα περιστατικά κλοπών, να επικοινωνούν με τους τηλεφωνικούς αριθμούς 2710 230560 και 2710 222549 του Τμήματος Ασφαλείας Τρίπολης, για την παροχή οποιασδήποτε σχετικής πληροφορίας.

 

 

Έκθεση εικόνων

{gallery}32169{/gallery}