Παρασκευή, 28 Μαρτίου 2014 11:28

Σύλληψη 16 τσιγγάνων και εξιχνίαση κλοπών από Αλβανούς στη Λακωνία

Σύλληψη 16 τσιγγάνων και εξιχνίαση κλοπών από Αλβανούς στη Λακωνία

 

Στο πλαίσιο αντιμετώπισης της εγκληματικότητας, πραγματοποιήθηκε χθες (27.3.2014), ευρεία αστυνομική επιχείρηση σε καταυλισμούς τσιγγάνων και άλλες περιοχές της Λακωνίας, η οποία οργανώθηκε από την Αστυνομική Διεύθυνση Λακωνίας, σύμφωνα με το γενικότερο επιχειρησιακό σχεδιασμό της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Περιφέρειας Πελοποννήσου. 

 

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, έγιναν έλεγχοι σε 170 άτομα, εκ των οποίων 143 ήταν ημεδαποί και 27 ήταν αλλοδαποί, καθώς και σε 176 οχήματα. 

Επιπλέον, προσήχθησαν συνολικά 39 άτομα, από τα οποία 27 ήταν ημεδαποί και 12 ήταν αλλοδαποί, ενώ συνελήφθησαν 16 άτομα. 

Τα άτομα που συνελήφθησαν, είναι:

  • Επτά (7) ημεδαποί ΡΟΜΑ, για κλοπή ηλεκτρικής ενέργειας.
  • Οκτώ (8) ημεδαποί ΡΟΜΑ, για παραβάσεις του Υγειονομικού Κανονισμού.
  • Ένας (1) ημεδαπός ΡΟΜΑ, για παράβαση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

Εξιχνιάστηκαν, μετά από εμπεριστατωμένη έρευνα του Αστυνομικού Τμήματος Κροκεών, δύο υποθέσεις διαρρήξεων-κλοπών σε οικίες στο Δαφνί και στο Λάγιο Λακωνίας, ενώ σχηματίστηκαν δικογραφίες σε βάρος δύο αλλοδαπών υπηκόων Αλβανίας, ηλικίας 18 και 32 ετών, αντίστοιχα.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, βεβαιώθηκαν συνολικά 33 παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας και 8 παραβάσεις του Υγειονομικού Κανονισμού.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα. 

Οι δράσεις αυτές, είναι στοχευμένες και αποσκοπούν στην πρόληψη, αλλά και στην καταστολή της εγκληματικότητας, ενώ θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση και ενδιαφέρον, σε όλες τις περιοχές της Περιφέρειας Πελοποννήσου.