Πέμπτη, 10 Απριλίου 2014 08:09

Ηλικιωμένη στο Φίλια "οσμίστηκε" 2 απατεώνες και η αστυνομία τους συνέλαβε

Ηλικιωμένη στο Φίλια "οσμίστηκε" 2 απατεώνες και η αστυνομία τους συνέλαβε

Δύο τσιγγάνοι, μπλεγμένοι σε απάτες κατά ηλικιωμένων στη μισή Ελλάδα, εξαπατούσαν ηλικιωμένες γυναίκες και στο Δήμο Οιχαλίας, στη Μεσσήνη και στα Περιβόλια Αρκαδίας. Η παρατηρητικότητα όμως μιας ηλικιωμένης στο Φίλια οδήγησε προχθές τους αστυνομικούς του Τμήματος Μελιγαλά στη σύλληψή τους μέσα σε λίγες ώρες.

Η γυναίκα κατάλαβε ότι πήγαν να την ξεγελάσουν και τηλεφώνησε στο Αστυνομικό Τμήμα Μελιγαλά λέγοντας πως οι απατεώνες έφυγαν με ένα μαύρο αυτοκίνητο. Η πληροφορία αυτή οδήγησε τελικά στη σύλληψη των τσιγγάνων. 

Και οι δύο συλληφθέντες, ένας 35χρονος και ένας 36χρονος, είναι από την Αθήνα αλλά όπως φαίνεται ήξεραν καλά ποια πόρτα να χτυπήσουν για να ξεγελάσουν τις γυναίκες στην επαρχία, προσποιούμενοι ότι ο γιος τους χρωστάει χρήματα. Το Τμήμα Μελιγαλά εξιχνίασε συνολικά 4 υποθέσεις απάτης και απόπειρας απάτης σε βάρος ηλικιωμένων γυναικών, οι οποίες διαπράχθηκαν προχθές στο Φίλια και την Καλλιρρόη και στις 18 Μαρτίου στη Μεσσήνη και τα Περιβόλια. Συνολικά οι συλληφθέντες φέρονται να καρπώθηκαν 7.000 ευρώ από την εγκληματική τους δράση σε Μεσσηνία και Αρκαδία. Συνελήφθησαν στο Μελιγαλά και πάνω τους βρέθηκαν τα 1.100 ευρώ που τους έδωσε λίγο νωρίτερα μια ηλικιωμένη στην Καλλιρρόη, καθώς επίσης άλλα 500 ευρώ που είχαν αποσπάσει από μια ηλικιωμένη στη Μεσσήνη. 

Σύμφωνα με πληροφορίες της "Ε", ο 36χρονος είναι μέλος της γνωστής σπείρας απατεώνων που εξαπατούσαν ηλικιωμένους σε πολλές περιοχές της χώρας -μεταξύ αυτών η Μεσσηνία, η Αρκαδία και η Αργολίδα- και την οποία εξάρθρωσε η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αθηνών τον περασμένο Ιανουάριο. Τα μέλη της σπείρας παρίσταναν ότι είναι φίλοι με τα παιδιά ή άλλους κοντινούς συγγενείς των ηλικιωμένων, κι έτσι κατάφερναν να τους παίρνουν χρήματα. Οσο για τον 35χρονο, όπως αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες, είναι μπλεγμένος σε πάρα πολλές περιπτώσεις εξαπάτησης ηλικιωμένων σε Λακωνία και Αρκαδία.

Οι δύο τσιγγάνοι που συνελήφθησαν προχθές στο Μελιγαλά παρίσταναν και τους εφοριακούς - τουλάχιστον στις δύο περιπτώσεις: Οπως μάθαμε, πλησιάσαν τις ηλικιωμένες γυναίκες λέγοντας ότι γνώριζαν το γιο τους, που είχαν φροντίσει από πριν να μάθουν το όνομά του. Είπαν λοιπόν ότι το παιδί τους περιμένει μια επιστροφή από την Εφορία, αλλά θα πρέπει να δώσει μια προκαταβολή. 

Στις υπόλοιπες δύο περιπτώσεις οι δυο απατεώνες προσποιήθηκαν τους φίλους, στους οποίους οι γιοι των ηλικιωμένων υποτίθεται ότι χρωστούσαν λεφτά. 

 

ΜΕ ΕΝΑ ΜΑΥΡΟ  ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Προχθές το πρωί στο Φίλια Οιχαλίας οι δύο τσιγγάνοι δεν κατάφεραν να ξεγελάσουν μια ηλικιωμένη και να την πείσουν ότι ο γιος της τους χρωστάει 600 ευρώ: Η γυναίκα κατάλαβε ότι πάνε να την ξεγελάσουν, και αφού τους έδιωξε παρατήρησε ότι έφυγαν με ένα μαύρο αυτοκίνητο. Αμέσως τηλεφώνησε στο ΑΤ Μελιγαλά και το κατήγγειλε, οπότε αστυνομικές δυνάμεις βγήκαν αμέσως στην περιοχή για να τους βρουν. 

Οι δύο απατεώνες πρόλαβαν ωστόσο να κάνουν μια στάση στην Καλλιρρόη, όπου βρήκαν μια άλλη ηλικιωμένη και της... πούλησαν παραμύθι ότι είναι φίλοι του γιου της, ο οποίος τους έστειλε για να τους δώσει 1.100 ευρώ που τους χρωστάει. Πήραν τα χρήματα και κατευθύνθηκαν προς το Μελιγαλά, αλλά εκεί συνελήφθησαν από αστυνομικούς του τοπικού Τμήματος, με τη βοήθεια και της ομάδας "Σ". 

Μετά την προσαγωγή τους στο Αστυνομικό Τμήμα, προέκυψε ότι οι απατεώνες είχαν διαπράξει δύο ακόμα απάτες στις 18 Μαρτίου: μία στη Μεσσήνη όπου προσποιήθηκαν τους εφοριακούς και πήραν από ηλικιωμένη 500 ευρώ, και λίγες ώρες αργότερα στα Περιβόλια Αρκαδίας -προφανώς κατά την επιστροφή τους στην Αθήνα- όπου εξαπάτησαν μια ηλικιωμένη αποσπώντας της 5.205 ευρώ.

Κατά τις έρευνες βρέθηκαν χρήματα τα οποία αποδόθηκαν στις ιδιοκτήτριές τους, ενώ επιπλέον κατασχέθηκε και το αυτοκίνητο που χρησιμοποιούσαν οι δυο απατεώνες για τις μετακινήσεις τους.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Καλαμάτας, ενώ οι αστυνομικές έρευνες και το προανακριτικό έργο συνεχίζονται από το Αστυνομικό Τμήμα Μελιγαλά.

Ν.Κ.