Πέμπτη, 17 Απριλίου 2014 10:58

25.000 κροτίδες στην Κορινθία

Γράφτηκε από την
25.000 κροτίδες στην Κορινθία

Συνελήφθησαν 4 Ελληνες από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Κορίνθου, ενώ κατασχέθηκαν συνολικά  25.000 κροτίδες.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Αστυνομίας:

Στο πλαίσιο ελέγχων που πραγματοποιούνται την εορταστική περίοδο του Πάσχα, για την εμπορία και την κατοχή βεγγαλικών - πυροτεχνημάτων, συνελήφθησαν χθες το μεσημέρι, στον Άγιο Ιωάννη Ρέντη Αττικής, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Κορίνθου, 4 Ελληνες, ηλικίας 37, 56, 58 και 60 ετών αντίστοιχα, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για παράβαση της Νομοθεσίας για τα Βεγγαλικά-Πυροτεχνήματα.

Ειδικότερα, χθες το μεσημέρι, στον Άγιο Ιωάννη Ρέντη Αττικής, αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Κορίνθου, μετά από οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση, βρήκαν και κατάσχεσαν 25.000 κροτίδες, τις οποίες κατείχαν οι ανωτέρω, με σκοπό την πώλησή τους, έναντι του χρηματικού ποσού των 

3.000 ευρώ.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα, ενώ η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο, διενεργήθηκαν από το Τμήμα Ασφαλείας Κορίνθου.

 

Οι πολίτες και ιδιαίτερα οι γονείς δεν πρέπει να ξεχνούν ότι τα βεγγαλικά και τα πυροτεχνήματα δεν είναι παιχνίδια, αλλά υλικά άκρως επικίνδυνα

 

Υπενθυμίζεται ότι δυστυχώς κάθε χρόνο, πριν και κατά τη διάρκεια των Εορτών του Πάσχα σε όλη τη χώρα, γινόμαστε μάρτυρες σοβαρών ατυχημάτων, ιδιαίτερα σε ανήλικους, εξαιτίας της επικίνδυνης συνήθειας καύσης κροτίδων, πυροτεχνημάτων και βεγγαλικών, παρόλο που κάτι τέτοιο απαγορεύεται από το Νόμο. 

Η Ελληνική Αστυνομία στο πλαίσιο της πρόληψης αυτών των ατυχημάτων, συμβουλεύει και συνιστά στους πολίτες και ιδιαίτερα στους γονείς τα εξής: 

Η κατασκευή, εμπορία, αγορά, κατοχή και χρήση κροτίδων και συσκευών εκτόξευσης αυτών από οποιονδήποτε απαγορεύεται. 

Η αγορά βεγγαλικών και πυροτεχνημάτων είναι παράνομη. Μην τα αγοράζετε. 

Αποτρέψτε τα παιδιά από τη χρήση ή την αυτοσχέδια κατασκευή τους. 

Ενημερώστε τα παιδιά για τους κινδύνους σοβαρού τραυματισμού, ακόμα και ακρωτηριασμού. 

Μην τους επιτρέπετε να προσεγγίζουν χώρους παράνομης καύσης των ειδών αυτών, διότι κανείς δεν εγγυάται ότι δε θα προκληθεί ατύχημα. 

Οι ενήλικοι, μην χρησιμοποιείτε βεγγαλικά και πυροτεχνήματα, γιατί υπάρχει κίνδυνος να σας μιμηθούν τα παιδιά. 

Μην ξεχνάτε ότι τα βεγγαλικά και τα πυροτεχνήματα δεν είναι παιχνίδια, αλλά υλικά άκρως επικίνδυνα και η χρήση τους εγκυμονεί κινδύνους για την σωματική ακεραιότητα και την ίδια την ζωή. 

Άλλες χρήσιμες θεματικές συμβουλές, μπορείτε να βρείτε στην επίσημη Ιστοσελίδα (site) της Ελληνικής Αστυνομίας www.hellenicpolice.gr    


NEWSLETTER