Τετάρτη, 13 Αυγούστου 2014 07:45

Η φάκα περίμενε τους «ποντικούς» στη Μάνη

Γράφτηκε από την

Διακοπές με "δουλειά" συνδύαζαν 3 Αλβανοί κι ένας Πακιστανός, οι οποίοι τα καλοκαίρια συνήθιζαν να εξορμούν σε τουριστικές περιοχές για να βγάλουν το... παντεσπάνι τους. Φέτος ήρθαν στη Μάνη όπου διέπραξαν 18 κλοπές στην Καρδαμύλη αλλά και την ευρύτερη περιοχή, ενώ νωρίτερα είχαν περάσει για... δουλειά και από τη Φωκίδα. Οι 3 "ποντικοί" συνελήφθησαν το απόγευμα της Κυριακής σε αστυνομικό μπλόκο στη Μικρή Μαντίνεια - ενώ ένας από τους Αλβανούς, ο αρχηγός της σπείρας, διέφυγε με τα πόδια ανάμεσα στον κόσμο. 

Οι Αλβανοί κατοικούσαν μόνιμα στη χώρα τους και εξορμούσαν τα καλοκαίρια σε τουριστικές περιοχές όπως η Καρδαμύλη, όπου έδρασαν τον τελευταίο καιρό. Τρύπωναν σε ξενοδοχεία, ενοικιαζόμενα δωμάτια και εξοχικά σπίτια κι “έγδυναν” κατά προτίμηση Ευρωπαίους τουρίστες. 

Υπενθυμίζουμε ότι πριν από λίγες μέρες είχαν συλληφθεί και 4 Αλβανοί διαρρήκτες που "χτυπούσαν" ενοικιαζόμενα δωμάτια και ξενοδοχεία στην Πυλία. 

 

ΤΟΥΣ ΑΝΤΙΛΗΦΘΗΚΕ ΑΣΤΥΦΥΛΑΚΑΣ

Οι 3 Αλβανοί με τον Πακιστανό που δρούσαν στη Μάνη επιχείρησαν να φύγουν την Κυριακή από την Καρδαμύλη με τους... κόπους της ημέρας. Τους αντιλήφθηκε όμως ένας αστυφύλακας του Τμήματος Καρδαμύλης και ειδοποίησε τους συναδέλφους του στην Καλαμάτα. Ετσι ασφαλίτες, τροχονόμοι και αστυνομικοί του Τμήματος Καλαμάτας έστησαν καρτέρι στο αυτοκίνητο των κλεφτών στη Μικρή Μαντίνεια. Συνελήφθησαν λοιπόν οι 3 κλέφτες, αλλά ο ένας Αλβανός -που σύμφωνα με τον διοικητή της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Καλαμάτας, αστυνομικό υποδιευθυντή Βασίλη Τσιγαρίδη, ήταν ο αρχηγός τους- πριν φτάσουν στο μπλόκο άνοιξε την πόρτα του αυτοκινήτου και εκμεταλλευόμενος την κίνηση και τον κόσμο το έβαλε στα πόδια. 

Για να φτάσουν πάντως στη σύλληψη των "ποντικών", οι αστυνομικοί της Ασφάλειας παρακολουθούσαν από μέρες την περιοχή της Καρδαμύλης, μετά από διαρρήξεις και κλοπές που είχαν γίνει σε ξενοδοχεία, ενοικιαζόμενα δωμάτια και εξοχικά. Οι αστυνομικοί παρίσταναν άλλοτε τους εκδρομείς κι άλλοτε τους πελάτες ξενοδοχείων, περιμένοντάς τους κλέφτες να κάνουν το μοιραίο λάθος. Οι Αλβανοί όμως ήταν πολύ... επαγγελματίες - και όπως είπε στην ομολογία του ο ένας από αυτούς, δεν ήταν το πρώτο καλοκαίρι που έρχονταν στην Ελλάδα: "Δούλευαν" εδώ για δύο μήνες, και τον υπόλοιπο χρόνο ζούσαν με τα λεφτά που έβγαζαν πουλώντας τα κλοπιμαία στην Αλβανία. 

Ν.Κ.

Διαβάστε περισσότερα στην έντυπη έκδοση της "Ε"