Τρίτη, 07 Οκτωβρίου 2014 14:36

Τέσσερις ανήλικοι τσιγγάνοι συνελήφθησαν για ληστείες και κλοπή στην Κορινθία

Τέσσερις ανήλικοι τσιγγάνοι συνελήφθησαν για ληστείες και κλοπή στην Κορινθία

Εξιχνιάστηκαν, μετά από εμπεριστατωμένη έρευνα του Τμήματος Ασφαλείας Κορίνθου, 3 υποθέσεις ληστειών και μία περίπτωση κλοπής, που έγιναν στην  ευρύτερη περιοχή της Κορινθίας.

Για τις υποθέσεις αυτές, συνελήφθησαν, προχθές (5.10.2014) το απόγευμα, στα Εξαμίλια Κορινθίας, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίκυκλης Αστυνόμευσης (ΔΙ.ΑΣ) της Διεύθυνσης Αστυνομίας Κορίνθιας και του Τμήματος Ασφαλείας Κορίνθου, 4 ανήλικοι τσιγγάνοι.

Σε βάρος τους, σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για τα αδικήματα της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης, ληστείας, κλοπής και παράβασης της νομοθεσίας για τα όπλα, η οποία περιλαμβάνει ακόμη 4 τσιγγάνους, συνεργούς τους.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο της μεθοδικής έρευνας του Τμήματος Ασφαλείας Κορίνθου, προέκυψε ότι οι ανωτέρω, με διαφορετική σύνθεση κάθε φορά, διέπραξαν τις παρακάτω περιπτώσεις ληστειών και κλοπής:

  1. Την 24.9.2014 το μεσημέρι, στην παραλία Κεχριών Κορινθίας, με την άσκηση βίας σε βάρος ημεδαπού, αφαίρεσαν χρήματα και διάφορα προσωπικά αντικείμενα.
  2. Κατά το χρονικό διάστημα, από το πρωί έως το απόγευμα της 29.9.2014, στο Καλαμάκι Κορινθίας, διέρρηξαν οικία ημεδαπής και αφαίρεσαν μία ηλεκτρονική συσκευή, δύο κυνηγετικά όπλα και μία μοτοσικλέτα.
  3. Την 29.9.2014 το απόγευμα, στο Πανόραμα Κορινθίας, αφού αρχικά πλησίασαν δύο αλλοδαπούς υπηκόους Γερμανίας, με την απειλή των ανωτέρω κυνηγετικών όπλων αφαίρεσαν χρήματα, κόσμημα, κινητό τηλέφωνο και διάφορα προσωπικά έγγραφα.
  4. Την 04.10.2014 το πρωί, στα Εξαμίλια Κορινθίας, με την απειλή βίας σε βάρος ημεδαπού, αποπειράθηκαν να αφαιρέσουν χρήματα, χωρίς ωστόσο να τα καταφέρουν.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Κορίνθου, ο οποίος τους παρέπεμψε στον Ανακριτή Κορίνθου.

Η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο συνεχίζονται από το Τμήμα Ασφαλείας Κορίνθου, για την εξακρίβωση της τυχόν συμμετοχής τους σε διάπραξη παρόμοιων αδικημάτων.