Τετάρτη, 18 Φεβρουαρίου 2015 20:05

Ιδιες ποινές για κλοπή στο Γύθειο

Γράφτηκε από την

Ποινή κάθειρξης 5 χρόνων, όπως και πρωτόδικα, επέβαλε το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων σε έναν 34χρονο Λάκωνα, κατηγορούμενο για κλοπή χρυσαφικών από σπίτι έξω από το Γύθειο. Το δικαστήριο επέβαλε την ίδια με την πρωτόδικη ποινή και στον 24χρονο συνεργό του που τον περίμενε στο αυτοκίνητο - τον οποίο καταδίκασε σε φυλάκιση 2 χρόνων με αναστολή. 

Η οικογένεια του τελευταίου, μετά την κλοπή, προσέγγισε τον παθόντα και τον ξεπλήρωσε για την αξία των χρυσαφικών, τα οποία πουλήθηκαν από έναν ανήλικο Αλβανό ο οποίος -σύμφωνα με τις καταθέσεις μαρτύρων και της Αστυνομίας του Γυθείου- οργάνωσε την κλοπή. 

Οπως κατέθεσε η σύζυγος του παθόντα, ο ανήλικος Αλβανός, 16 ετών τότε, είχε διαρρήξει το σπίτι τους ξανά και ξανά. Ετσι η οικογένεια αναγκάστηκε να ζητήσει προστασία από τη δικαιοσύνη, ώστε με δικαστική απόφαση να απαγορευτεί στον ανήλικο να πλησιάζει το σπίτι τους. Κατά τη διάρκεια ενός τέτοιου δικαστηρίου λοιπόν στο Γύθειο, για την υπόθεση αυτή, ο ανήλικος είχε συνεννοηθεί με τους δύο κατηγορούμενους να πάνε και να κλέψουν το σπίτι, ώστε να φύγουν οι υποψίες από πάνω του! Αργότερα συναντήθηκαν οι τρεις τους σε ένα καφενείο, όπου η κάμερα του καταστήματος τους έπιασε να κάνουν τη μοιρασιά.

Ν.Κ.