Τρίτη, 28 Απριλίου 2015 16:18

Μέτρα της Τροχαίας για την Πρωτομαγιά

Μέτρα της Τροχαίας για την Πρωτομαγιά

Στους δρόμους θα βρίσκεται όλη η διαθέσιμη δύναμη του Τμήματος Τροχαίας Καλαμάτας ενόψει της Πρωτομαγιάς, για να διευκολύνει την κυκλοφορία στο εθνικό οδικό δίκτυο.

Σύμφωνα λοιπόν με το σχεδιασμό του Αρχηγείου για αυξημένα μέτρα Τροχαίας, το Τμήμα της Καλαμάτας ενισχύει τις περιπολίες και τους ελέγχους σε όλο το εθνικό δίκτυο. Βαρύτητα αναμένεται να δοθεί στα επικίνδυνα σημεία της παλιάς εθνικής, όπου συμβαίνουν συχνότερα τροχαία ατυχήματα. Εκεί, όταν υπάρχει η δυνατότητα, θα γίνονται τροχονομικοί έλεγχοι και θα βεβαιώνονται παραβάσεις που οδηγούν σε ατυχήματα - όπως είναι η υπερβολική ταχύτητα και το αντικανονικό προσπέρασμα. Επίσης, συνεργεία θα κάνουν αλκοτέστ και ελέγχους για κράνος και ζώνη ασφαλείας.

Σε σχετική ανακοίνωση της Αστυνομίας τονίζεται ότι «σε όλη τη διάρκεια εφαρμογής των μέτρων, θα βρίσκονται σε αυξημένη επιχειρησιακή ετοιμότητα τόσο το προσωπικό όσο και τα μέσα της Ελληνικής Αστυνομίας, κυρίως των Υπηρεσιών Τροχαίας. Συγκεκριμένα, θα διατεθούν περιπολικά, μοτοσυκλέτες και συμβατικά οχήματα, με το ανάλογο προσωπικό και εξοπλισμό για την αποτελεσματική αστυνόμευση του οδικού δικτύου της χώρας.

Κατά την εορταστική περίοδο θα ισχύουν οι απαγορεύσεις κίνησης φορτηγών αυτοκινήτων ωφέλιμου φορτίου άνω του 1,5 τόνου».

Ν.Κ.