Τετάρτη, 09 Σεπτεμβρίου 2015 15:20

25 κιλά χασίς και 401 χασισόδεντρα στον Αγιο Βασίλειο Ανατολικής Μάνης (φωτογραφίες)

Γράφτηκε από την
25 κιλά χασίς και 401 χασισόδεντρα στον Αγιο Βασίλειο Ανατολικής Μάνης (φωτογραφίες)

Μία σημαντική υπόθεση ναρκωτικών έφερε στο φως η Ασφάλεια Σπάρτης με τη συνδρομή του Αστυνομικού Τμήματος Γυθείου στην περιοχή της Ανατολικής Μάνης.

 

Δύο συλλήψεις, ένας ακόμα καταζητούμενος, 401 χασισόδεντρα και 25 κιλά χασίς συνθέτουν το σκηνικό αυτής της υποθεσης, που εκτυλίχθηκε στην ευρύτερη περιοχή του Γυθείου.

 

Ειδικότερα, χθες το μεσημέρι, στην περιοχή του Αγίου Βασιλείου Ανατολικής Μάνης, εντοπίστηκε από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Γυθείου, ένας 22χρονος από την Αλβανία να κινείται πεζός και να μεταφέρει ποσότητα κάνναβης βάρους 15 κιλών, την οποία όμως αντιλαμβανόμενος την παρουσία των αστυνομικών, την απέρριψε στο έδαφος και τράπηκε σε φυγή. 

Στο σημείο, έφθασε λίγο αργότερα με αυτοκίνητο ένας 36χρονος, προκειμένου όπως προέκυψε, να παραλάβει τον 22χρονο, καθώς και την ποσότητα κάνναβης και συνελήφθη.

Στη συνέχεια, στην ίδια περιοχή και στη θέση "Μοναχή Συκιά" και σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο, εντοπίστηκε από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Σπάρτης, σε συνεργασία με αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Γυθείου, φυτεία κάνναβης, η οποία αποτελούνταν από -401- δενδρύλλια κάνναβης, ύψους από 0,3 έως 1,8 μέτρα, τα οποία εκριζώθηκαν και κατασχέθηκαν. Ακόμη, στο χώρο της φυτείας, βρέθηκε και κατασχέθηκε ποσότητα κάνναβης, βάρους -10,6- κιλών.

Όπως προέκυψε, τη φυτεία καλλιεργούσαν ο 22χρονος και ένας 39χρονος, μαζί με άγνωστους συνεργούς τους.

Σε έρευνα που έγινε στην οικία του 39χρονου στη Λίμνη Γυθείου, βρέθηκε ποσότητα κάνναβης βάρους -80,1- γραμμαρίων και ένα κινητό τηλέφωνο, τα οποία κατασχέθηκαν, ενώ σε έρευνα που έγινε στην οικία του 36χρονου στην περιοχή του Γυθείου βρέθηκε και κατασχέθηκε ποσότητα κάνναβης βάρους -62,5-γραμμαρίων. 

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Γυθείου.

Η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο συνεχίζονται από το Τμήμα Ασφαλείας Σπάρτης, για τον εντοπισμό και τη σύλληψη του 22χρονου, καθώς και για την ταυτοποίηση των αγνώστων συνεργών τους. 


NEWSLETTER