Παρασκευή, 25 Σεπτεμβρίου 2015 10:48

Εκατοντάδες χασισόδεντρα σε "ορφανή" φυτεία στην Ανατολική Μάνη

Εκατοντάδες χασισόδεντρα σε "ορφανή" φυτεία στην Ανατολική Μάνη

Μεγάλη χασισοφυτεία αποτελούμενη από σχεδόν... 1.000 δενδρύλλια εντοπίστηκε το μεσημέρι της Τετάρτης στην Ανατολική Μάνη.

Σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο στη θέση Αγέρανος στο Νεοχώρι Λακωνίας βρέθηκαν από αστυνομικούς του τμήματος Γυθείου αρχικά 278 δενδρύλλια ύψους από 1,5 έως 2 μέτρα, τα οποία ήταν... μοιρασμένα σε τέσσερα σημεία της ίδιας έκτασης.

 

Από την έρευνα προέκυψε ότι από τον ίδιο χώρο οι καλλιεργητές είχαν πριν λίγο περισυλλέξει ακόμα 626 δενδρύλλια, τα οποία είχαν αποξηράνει σε αποξηραντήριο που είχαν εκεί εγκαταστήσει. Στο αποξηραντήριο επίσης βρέθηκαν ακόμα 50 αποξηραμένα δενδρύλλια και... 88 κιλά χασίς, καθώς επίσης δύο κινητά τηλέφωνα, ένας κάλυκας κυνηγετικού όπλου, αλλά και αντικείμενα που σχετίζονται με την καλλιέργεια κάνναβης.

Παράλληλα στο χώρο υπήρχαν αντικείμενα, που έδειχναν ότι οι καλλιεργητές κάποιες φορές διανυκτέρευαν εκεί για τη φροντίδα και τη φύλαξη της φυτείας.

 

Οι δράστες αναζητούνται, ενώ προανάκριση διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Γυθείου σε συνεργασία με το Τμήμα Ασφαλείας Σπάρτης.