Τρίτη, 21 Ιουνίου 2011 21:03

Οι ληστές της Αγροτικής Τράπεζας στο Δώριο άφησαν το σάκο με 10.000 ευρώ και πέταξαν το όπλο στο οικόπεδο

Γράφτηκε από την
Οι ληστές της Αγροτικής Τράπεζας στο Δώριο άφησαν το σάκο με 10.000 ευρώ  και πέταξαν το όπλο στο οικόπεδο

Γερή μπάζα πήγαν να κάνουν οι 3 ένοπλοι κακοποιοί που χτύπησαν χθες το πρωί την Αγροτική Τράπεζα στο Δώριο, αλλά τελικώς άφησαν τα 10.000 ευρώ που είχαν... σηκώσει κι έφυγαν τρέχοντας από την πίσω πόρτα, πετώντας μάλιστα τα όπλα τους σε κοντινό οικόπεδο.

Οι ληστές μπήκαν στην τράπεζα με καλυμμένα τα πρόσωπα λίγο μετά τις 9.30 το πρωί. Την ώρα αυτή η διευθύντρια του υποκαταστήματος έτυχε να συνομιλεί τηλεφωνικώς με γνωστό της αστυνομικό ο οποίος ήταν στην Αστυνομική Διεύθυνση Μεσσηνίας στην Καλαμάτα. Βλέποντας λοιπόν τους ενόπλους να μπαίνουν, πρόλαβε να του πει ότι γίνεται ληστεία και στη συνέχεια έκλεισε το τηλέφωνο.

Οι ληστές ακινητοποίησαν πελάτες κι υπαλλήλους, αφαίρεσαν από το ταμείο 10.000 ευρώ υπό την απειλή των όπλων και έπειτα ζήτησαν από τη διευθύντρια να ανοίξει το κεντρικό χρηματοκιβώτιο, το οποίο λειτουργεί με χρονοκαθυστέρηση. Τότε εμφανίστηκε έξω από την τράπεζα ένα περιπολικό της Αστυνομίας, καθώς η Διεύθυνση είχε ειδοποιήσει το Τμήμα Κοπανακίου για τη ληστεία.

Οι κακοποιοί αιφνιδιάστηκαν, παράτησαν το σάκο με τα 10.000 ευρώ και ανοίγοντας την πίσω πόρτα διέφυγαν πεζή μέσα από αυλές σπιτιών και οικόπεδα. Οι αστυνομικοί βρήκαν σε κοντινή απόσταση -μέσα σε οικόπεδο με χορτάρια και πυκνή βλάστηση- ένα οπλοπολυβόλο των δραστών, τις κουκούλες, τα καπέλα και τα γάντια τους.

Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις άρχισαν αμέσως να χτενίζουν την περιοχή προκειμένου να εντοπίσουν τους ληστές, οι οποίοι -σύμφωνα με πληροφορίες- φεύγοντας από την πίσω πόρτα διασκορπίστηκαν τρέχοντας προς διαφορετικές κατευθύνσεις.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι αυτή είναι η τρίτη φορά μέσα σε διάστημα λίγων μηνών που κακοποιοί βάζουν στο μάτι τη συγκεκριμένη τράπεζα.  Είχαν προηγηθεί δυο προσπάθειες διάρρηξης με διαφορά λίγων ημερών, στο τέλος Οκτωβρίου και στις αρχές Νοεμβρίου.


NEWSLETTER