Τρίτη, 28 Ιουνίου 2011 20:42

Οι κακοποιοί τρομοκρατούν τους κατοίκους της Τριφυλίας

Γράφτηκε από την
Οι κακοποιοί τρομοκρατούν τους κατοίκους της Τριφυλίας

Καθημερινό φαινόμενο έχουν γίνει οι κλοπές, οι ληστείες και οι διαρρήξεις στην περιοχή της Τριφυλίας, με αποτέλεσμα να γεννιέται εύλογα μεγάλη ανησυχία στους κατοίκους της περιοχής. Εντονότερος είναι ο φόβος σε περιοχές με αραιοκατοικημένους οικισμούς, όπου τα κρούσματα είναι αλλεπάλληλα.

Δεδομένη είναι πάντως και η έλλειψη αστυνομικής δύναμης στην Τριφυλία, αφού στα αστυνομικά τμήματα  οι βάρδιες βγαίνουν οριακά  με βάση των αριθμό των υπηρετούντων αστυνομικών που, αντί να αυξάνεται, μειώνεται. Χαρακτηριστικό είναι ότι για να βγει βραδινή περιπολία στην περιοχή Γαργαλιάνων και Φιλιατρών χρειάζεται η συνεργασία των δύο τμημάτων.

Στα θετικά βέβαια είναι η δημιουργία της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής της Εγκληματικότητας (ΟΠΚΕ) - αλλά όπως τονίζει και ο δήμαρχος Τριφυλίας Κώστας Κόλλιας, από τον οποίο ζητήσαμε να σχολιάσει την κατάσταση, αυτό δεν φαίνεται να επαρκεί. Συγκεκριμένα ο κ. Κόλλιας τόνισε:

«Είναι θετική η δημιουργία της ΟΠΚΕ, αλλά φαίνεται ότι δεν επαρκεί. Η περιοχή της Τριφυλίας είναι τεράστια, με διάσπαρτους οικισμούς και πλειάδα εξοχικών κατοικιών. Τα αστυνομικά τμήματα της περιοχής χρειάζονται ενίσχυση της δύναμής τους, ειδικά τώρα το καλοκαίρι. Δεν είναι δυνατόν να αντεπεξέλθει στις ανάγκες που υπάρχουν ένα αστυνομικό τμήμα όταν έχει 10 μόνο άτομα μάχιμη δύναμη».

Να σημειώσουμε επίσης ότι στην περιοχή, πέρα από τις μικροκλοπές που είχαμε κατά διαστήματα, πλέον έχουμε περάσει σε διαρρήξεις, με τους δράστες να αδιαφορούν αν μέσα στο σπίτι βρίσκονται άνθρωποι ή όχι. Επίσης συχνές είναι οι ληστείες ιδιαίτερα σε βάρος ηλικιωμένων, που εντοπίζονται κυρίως στην περιοχή της Τερψιθέας και στους βόρειους οικισμούς της Κυπαρισσίας - ενώ δεν θα πρέπει να ξεχνάμε τις ληστείες που έχουν γίνει σε καταστήματα τραπεζών. Φαινόμενα, δηλαδή, άγνωστα μέχρι πριν από λίγο καιρό στην Τριφυλία. Μέρα μεσημέρι είχαμε τη ληστεία στην Εθνική Τράπεζα Κυπαρισσίας, είχε προηγηθεί αυτή στο αντίστοιχο υποκατάστημα των Γαργαλιάνων, και το πιο πρόσφατο ήταν στην ΑΤΕ Δωρίου, στην οποία μάλιστα αυτό ήταν το τρίτο χτύπημα μέσα σε λίγους μήνες.

Ολα αυτά δημιουργούν ένα σκηνικό έντονης ανασφάλειας στους πολίτες που περιμένουν να γίνει κάτι - το οποίο μπορεί να έρθει μόνο με την ενίσχυση των αστυνομικών δυνάμεων, όπως αναφέρει ο περισσότερος κόσμος.

 

Κ.Μπ.


NEWSLETTER