Παρασκευή, 15 Ιουλίου 2011 22:05

Πλοίο με λαθραία τσιγάρα στον όρμο Σκουταρίου Γυθείου

Γράφτηκε από την
Πλοίο με λαθραία τσιγάρα στον όρμο Σκουταρίου Γυθείου

Πλοίο με μεγάλο αριθμό λαθραίων πακέτων τσιγάρων εντόπισαν χθες τα ξημερώματα οι λιμενικές αρχές σε πλοίο στον όρμο Σκουταρίου, ενώ στην ακτή περίμεναν 3 φορτηγά αυτοκίνητα. Συνελήφθησαν τα 5 άτομα πλήρωμα του φορτηγού πλοίου, καθώς επίσης 5 άτομα που επέβαιναν σε ημιφορτηγό που κατευθυνόταν από Σπάρτη προς Γύθειο και το εντόπισαν αστυνομικοί.
Οπως προέκυψε από την καταμέτρηση, διαπιστώθηκε ότι το ύψος των διαφυγόντων δασμών υπερβαίνει τα 3 εκ. ευρώ, ενώ καταμετρήθηκαν πακέτα τσιγάρων σε 2.000 περίπου κιβώτια. Οπως πληροφορηθήκαμε, συνελήφθη ένα ακόμα άτομο στο σημείο που βρίσκονταν τα 3 φορτηγά. Τόσο αυτός όσο και οι 5 επιβαίνοντες στο ημιφορτηγό είναι ελληνικής καταγωγής από το Καζακστάν.
Ειδικότερα, μετά από αξιοποίηση πληροφοριών της Διεύθυνσης Ασφαλείας του Αρχηγείου του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, έγινε συντονισμένη επιχείρηση περιπολικών σκαφών κι εντοπίστηκε τα ξημερώματα στη θαλάσσια περιοχή του όρμου Σκουταρίου στο Γύθειο, το φορτηγό πλοίο «Resta» σημαίας Τανζανίας, φορτωμένο με περίπου 2.000 κιβώτια γεμάτα με λαθραία πακέτα τσιγάρα και 5μελές πλήρωμα, όλοι αλλοδαποί. Το πλοίο, σύμφωνα με τα έγγραφα που έφερε, είχε αποπλεύσει από Κύπρο με προορισμό το Μαυροβούνιο. Οταν εντοπίστηκε από τους λιμενικούς, οδηγήθηκε στο λιμάνι του Γυθείου για έλεγχο συνοδεία πλωτού περιπολικού ανοικτής θάλασσας.
Παράλληλα προσωπικό του Λιμεναρχείου Γυθείου, με τη συνδρομή προσωπικού της Ελληνικής Αστυνομίας εντόπισε, σε απόσταση 5 χιλιομέτρων από την παραλία, 3 φορτηγά (1 συρόμενο και 2 τριαξονικά), χωρίς επιβάτες, τα οποία φαίνεται ότι προορίζονταν για την εκφόρτωση και τη διακίνηση των λαθραίων τσιγάρων. Επίσης, ένα ακόμη ημιφορτηγό (κλούβα) με 5 επιβάτες εντοπίστηκε από αστυνομικούς στο δρόμο Σπάρτης - Γυθείου.


NEWSLETTER