Τετάρτη, 03 Αυγούστου 2011 10:35

Οι ληστές βρήκαν μόνο τα... ψιλά στο Ταχυδρομείο Θουρίας

Γράφτηκε από την

Για 3η φορά μέσα σε 3 χρόνια το Ταχυδρομείο της Θουρίας έγινε χθες το πρωί στόχος ένοπλων κουκουλοφόρων ληστών. Δυο ληστές απείλησαν με καλάσνικοφ και πιστόλι υπαλλήλους και πελάτες κι άρπαξαν 1.000 με 1.500 ευρώ σε… κέρματα του 1 και των 2 και σε χαρτονομίσματα των 5 και 10 ευρώ. Στη συνέχεια διέφυγαν με αυτοκίνητο που οδηγούσε συνεργός τους - όμως σύμφωνα με όσα έγιναν αρχικά γνωστά, κανένας περίοικος δε συγκράτησε τον αριθμό κυκλοφορίας ή άλλα χαρακτηριστικά που θα συμβάλουν στις έρευνες της Αστυνομίας. Αστυνομικοί της Ασφάλειας, του Τμήματος Περιφέρειας Καλαμάτας κ.ά., μαζί με την ΟΠΚΕ, "όργωσαν" χωρίς αποτέλεσμα τον κάμπο και την ορεινή γύρω περιοχή.

Το εν λόγω ταχυδρομείο χτυπήθηκε από ληστές για 3η φορά από το 2009, ενώ θύμα ληστείας έχει πέσει κι ένας από τους ταχυδρομικούς διανομείς του. Και αυτή τη φορά όμως οι αστυνομικοί διαπίστωσαν πως δεν είχαν στη διάθεσή τους βίντεο από εσωτερική ή εξωτερική κάμερα... και ότι γενικότερα δεν είχαν ληφθεί κάποια μέτρα ασφαλείας μετά τις προηγούμενες ληστείες - η έρευνα για τις οποίες συνεχίζεται.

Πάντως η ταμίας και το υπόλοιπο προσωπικό αντέδρασαν με ψυχραιμία στις απειλές των ληστών, καθώς διαθέτουν ήδη αρκετή… εμπειρία. Οταν οι ληστές μπούκαραν στο ταχυδρομείο, την ώρα που βρίσκονταν μέσα 2-3 πελάτες, φώναξαν "τα λεφτά σας, τα λεφτά σας!" και απείλησαν με το καλάσνικοφ την ταμία. Εκείνη τους έδειξε το ταμείο της με τα… ψιλά, εκείνοι τα άρπαξαν κι έπειτα έψαξαν κάθε άλλο συρτάρι που βρήκαν μπροστά τους. Βγαίνοντας έξω, εξαφανίστηκαν με αυτοκίνητο που οδηγούσε συνεργός τους και το οποίο τούς περίμενε σε ελάχιστη απόσταση από την είσοδο του ταχυδρομείου, σταματημένο επί της εθνικής οδού.

Η ληστεία έγινε γύρω στις 9.45 το πρωί και οι ληστές πίστευαν πως θα έβρισκαν χρήματα για την πληρωμή των συντάξεων. Σύμφωνα όμως με την προϊσταμένη του κεντρικού ταχυδρομείου Καλαμάτας Λίτσα Μηλιώνη, δεν υπήρχαν χρήματα στο κατάστημα - και σε κάθε περίπτωση, τα χρηματοκιβώτια λειτουργούν με χρονοκαθυστέρηση. Η ίδια επεσήμανε στην "Ε" την ψυχραιμία των υπαλλήλων και σχολίασε: "Ευτυχώς που δεν χτυπήθηκε κάποιος συνάδελφος ή πολίτης... κι ευτυχώς που δεν υπήρχαν λεφτά στο κατάστημα".

Κ.Δ.