Πέμπτη, 17 Νοεμβρίου 2016 08:21

Μεσσηνία: Καταδικάστηκαν μάνα και γιος για απόπειρα κλοπής 

Μεσσηνία: Καταδικάστηκαν μάνα και γιος για απόπειρα κλοπής 

 

Το... πλούσιο παρελθόν σε κλοπές της 52χρονης τσιγγάνας και του 32χρονου γιου της, τους στοίχισε χθες 5 χρόνια κάθειρξης στον γιο και επιεικώς 2 χρόνια φυλάκιση με αναστολή στη μάνα, για μια απόπειρα κλοπής που προσπάθησαν μαζί, και δύο καπάκια από φρεάτια που έκλεψε ο γιος.

Πρωτόδικα μάνα και γιος είχαν καταδικαστεί ο καθένας σε 5 χρόνια κάθειρξη και χθες το δικαστήριο μείωσε μόνο την ποινή της μάνας, μετά και την πρόταση της εισαγγελέα να καταδικαστεί για απλή συνέργεια στην απόπειρα κλοπής, όπως και έγινε.

Ο κατηγορούμενος μάλιστα δεν είχε κανένα ενδοιασμό να παραδεχτεί στην απολογία του ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων ότι αυτός σήκωσε τα καπάκια από τα φρεάτια, λέγοντας ότι ήταν μικρά και σπασμένα κι όχι τόσο βαριά όπως είχε καταθέσει ο πρόεδρος του χωριού Εύα -του οποίου την κατάθεση διάβασε η πρόεδρος, γιατί δεν ήρθε στο δικαστήριο. Νωρίτερα αστυνομικός του Τμήματος της Μεσσήνης είπε στην κατάθεσή του ότι είδε με τα μάτια του τον κατηγορούμενο να οδηγεί το αυτοκίνητο, με το οποίο κάτοικοι του χωριού κατήγγειλαν ότι έγινε η κλοπή. Ο αστυνομικός είπε ακόμα ότι ο κατηγορούμενος δεν σταμάτησε όταν είδε το περιπολικό, αλλά πάτησε γκάζι και ξέφυγε μέσα από τα χωράφια. 

Οσο για την απόπειρα κλοπής σε ένα κατάστημα στο Ζευγολατιό, εκεί ο 32χρονος τσιγγάνος πήγε μαζί με τη μάνα του και έπεσε μούρη με μούρη με τη γυναίκα του ιδιοκτήτη -η οποία μάλιστα έδωσε την περιγραφή τους και τον αριθμό του αυτοκινήτου τους στην Αστυνομία, αλλά χθες στο δικαστήριο δεν ήρθε ούτε αυτή και έτσι η έδρα διάβασε την κατάθεσή της. 

Ο κατηγορούμενος στην απολογία του παραδέχτηκε ότι πήγε στο κατάστημα, αλλά υποστήριξε ότι σταμάτησε για να πάρει τη... δόση του και η μάνα του έμεινε στο αυτοκίνητο να τον περιμένει. Η μάνα του στην απολογία της ισχυρίστηκε ότι άδικα την τραβολογάνε στα δικαστήρια εξαιτίας της γυναίκας που έπεσε πάνω ο γιος της -που σύμφωνα με τους ισχυρισμούς της μάνας του σταμάτησε για να πάει προς... νερού του, και δεν παραδέχτηκε ότι πήγε να κλέψει. Υποστήριξε δε ότι η ίδια δεν έχει πατήσει ποτέ το πόδι της σε δικαστήριο, ακόμα και όταν η πρόεδρος και η εισαγγελέας της διάβασαν μία προς μία τις 6 πρωτοβάθμιες αποφάσεις δικαστηρίων σε βάρος της για κλοπές!

Ν.Κ.