Πέμπτη, 01 Δεκεμβρίου 2016 18:24

Σημαντική επιτυχία για Μεσσήνια δικηγόρο σε δίκη για μητροκτονία στην Αμαλιάδα

Γράφτηκε από την
Σημαντική επιτυχία για Μεσσήνια δικηγόρο σε δίκη για μητροκτονία στην Αμαλιάδα

Ομόφωνα ελεύθερος κρίθηκε από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Πατρών ο 56χρονος Απόστολος Αποστολόπουλος, ο οποίος κατηγορούνταν πως τον Ιούλιο του 2010 στην Αμαλιάδα, σκότωσε την 87χρονη μητέρα του Βασιλική με σκοπό να της αφαιρέσει σημαντικό χρηματικό ποσό που κατείχε.

Ο 56χρονος πρωτόδικα είχε καταδικαστεί για την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από πρόθεση σε ποινή κάθειρξης 12 ετών. Χθες μετά την έφεση που είχε κατατεθεί κατά της αρχικής ποινής, η κατηγορία άλλαξε σε ληστεία μετά φόνου και η υπόθεση συζητήθηκε στο Μ.Ο.Δ. Πατρών όπου μετά από 9ωρη ακροαματική διαδικασία το δικαστήριο ομόφωνα αποφάσισε πως ο 56χρονος είναι αθώος για την κατηγορία που τον βάρυνε. Στις δηλώσεις τους οι δικηγόροι υπεράσπισής του Μαγδαληνή Πλεμμένου (σ.σ. από τη Μεσσήνη) και Γεράσιμος Παπαγιαννόπουλος επεσήμαναν «είμαστε ικανοποιημένοι από το αποτέλεσμα αφού από την ακροαματική φάνηκε αυτό που εμείς υποστηρίζαμε και στην προανάκριση. Ότι δηλαδή ο κατηγορούμενες δεν τέλεσε καμία αξιόποινη πράξη. Η δικαιοσύνη έκανε το καθήκον της απαλλάσσοντας έναν αθώο  από μια τόσο βαριά κατηγορία. Μια υπόθεση που συγκλόνισε όχι μόνο την κοινωνία της Αμαλιάδας αλλά και το Πανελλήνιο σε βαθμό που ενέπνευσε τους σεναριογράφους της 10ης Εντολής και την έκαναν επεισόδιο, έλαβε τέλος με μια ομόφωνη αθωωτική απόφαση μετά από 8 ώρες ακροαματικής διαδικασίας». Από χθες ο 56χρονος Απόστολος Αποστολόπουλος απολαμβάνει τον αέρα της ελευθερίας.

Ο θάνατος – μυστήριο

Η 87χρονη Βασιλική Αποστολοπούλου από την Αμαλιάδα, που τον τελευταίο χρόνο ήταν κατάκοιτη και ζούσε μέσα σε ένα χαμόσπιτο σε πάροδο της οδού Δροσίνη στην Αμαλιάδα, βρέθηκε νεκρή στις 17 Ιουλίου του 2010 το πρωί, χωρίς εμφανή σημάδια εγκληματικής ενέργειας, χωρίς ωστόσο τότε όμως να μπορούν να προσδιοριστούν και τα ακριβή αίτια από την αυτοψία που έκανε στο χώρο η Αστυνομία και ο ιατροδικαστής.

Ο θάνατος της  επήλθε γύρω στις 2 χθες τα ξημερώματα, ενώ τη νεκρή βρήκε  λίγο μετά τις 9 στο κρεβάτι της ο γιο της, που διέμενε σε διπλανό κτίσμα.

Οι υποψίες έπεσαν πάνω στον 50χρονο τότε γιό της Απόστολο η οποίος αντιμετωπίζε προβλήματα. Από τα στοιχεία που τότε είχαν δοθεί στη δημοσιότητα και έκαναν τις αρχές να κατηγορήσουν τον γιό της ήταν το γεγονός ότι Απόστολος Αποστολόπουλος  είχε μεταβεί το βράδυ της Παρασκευής σε κατάστημα της περιοχής Καλίτσα και είπε στον ιδιοκτήτη, στον οποίο χρωστούσε χρήματα, ότι θα έπαιρνε χρήματα από μία γυναίκα και θα του επέστρεφε τα χρωστούμενα.

Πράγματι, το πρωί του Σαββάτου πήγε στον ιδιοκτήτη έχοντας στην κατοχή του το χρηματικό ποσό των 5.800 ευρώ, πολύ περισσότερα βέβαια από αυτά που όφειλε. Ο ιδιοκτήτης που παραξενεύτηκε για το που βρήκε τα χρήματα, του ζήτησε να του δείξει που τα βρήκε και ο 50χρονος τον πήγε στο σπίτι της μητέρας του. Όταν μπήκαν μέσα, αντιλήφθηκαν ότι η γυναίκα ήταν νεκρή και αμέσως ειδοποιήθηκε η αστυνομία. Ο 50χρονος βρέθηκε κατηγορούμενος για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση και μετά από 6 χρόνια αποφασίστηκε η αθώωσή του από το ΜΟΔ Πατρών.

Πηγή: protinews.gr


NEWSLETTER