Κυριακή, 22 Ιανουαρίου 2017 16:16

6 και 5 χρόνια σε δύο τσιγγάνους για κλοπές στην Καλαμάτα

Σε 6 χρόνια κάθειρξη τον έναν και 5 χρόνια κάθειρξη τον άλλον, όπως και πρωτόδικα, καταδίκασε το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων δύο τσιγγάνους που το Νοέμβριο και Δεκέμβριο του 2013 είχαν "ρημάξει" 26 σπίτια και αυτοκίνητα στην Καλαμάτα. Οι τσιγγάνοι είχαν κλέψει χρήματα, χρυσαφικά και ηλεκτρονικές συσκευές που η αξία τους σύμφωνα με το κατηγορητήριο ξεπερνά τα 62.000 ευρώ. 

Οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Καλαμάτας και συνάδελφοί τους της Δίωξης Ναρκωτικών πήγαν πέρυσι στις 29 Δεκεμβρίου να σταματήσουν για να ελέγξουν τρεις τσιγγάνους έξω από το παλιό Νοσοκομείο. Οι δύο από αυτούς (ο ένας κατηγορούμενος και ένας ακόμα ομόφυλός του) άρχισαν να τρέχουν, ενώ τον άλλο κατηγορούμενο οι αστυνομικοί κατάφεραν και τον έπιασαν. Αλλά δεν άργησαν να ανακαλύψουν και τους άλλους δύο, οι οποίοι μπήκαν σε ένα αυτοκίνητο που είχαν παρκαρισμένο εκεί κοντά και άρχισε καταδίωξη από την Καλαμάτα μέχρι και τη Βαλύρα. Εκεί παράτησαν το αυτοκίνητο, ένα λευκό Suzuki Swift που μάρτυρες είχαν δει να φεύγει από τα σπίτια που είχαν "χτυπήσει". 

Στην κατοχή του κατηγορούμενου που οι αστυνομικοί συνέλαβαν στο παλιό Νοσοκομείο βρήκαν τις κάλτσες που χρησιμοποιούσε για να σβήνει τα αποτυπώματά του και ένα κατσαβίδι. Στην απολογία του ο ένας κατηγορούμενος (σ.σ. ο άλλος εκπροσωπήθηκε από το συνήγορό του) ισχυρίστηκε ότι πήγαν για καφέ και φεύγοντας από την Καλαμάτα έμειναν από βενζίνη. Αρχισαν λοιπόν -σύμφωνα με όσα υποστήριξε ο κατηγορούμενος- να ψάχνουν εκεί γύρω και βρήκαν σε αγροτικό αυτοκίνητο ένα μπιτόνι βενζίνη· το οποίο πήραν για να γεμίσουν το ρεζερβουάρ του δικού τους αυτοκινήτου. Οσο για το κατσαβίδι, ισχυρίστηκε ότι το είχε για να ανοίξουν κανένα άλλο ρεζερβουάρ και να κλέψουν βενζίνη. 

Ν.Κ.