Τρίτη, 07 Μαρτίου 2017 09:09

«Επίθεση» στον εισαγελέα Καλαμάτας από Ρούπα και Μαζιώτη 

«Επίθεση» στον εισαγελέα Καλαμάτας από Ρούπα και Μαζιώτη 

«Επίθεση» στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Καλαμάτας Δημήτρη Σταύρου εξαπολύουν η Πόλα Ρούπα και ο Νίκος Μαζιώτης, με επιστολή που δημοσιεύτηκε το Σάββατο στο indymedia.org για την υπόθεση εκδίκασης της επιμέλειας του γιου τους.

Στην επιστολή κατηγορούν τον εισαγγελέα Καλαμάτας ότι εξαιτίας του δεν μπόρεσε να προχωρήσει η διαδικασία της δίκης και δεν πάρθηκε απόφαση σχετικά με την μεταγωγή του για να παραστούν στο δικαστήριο. Συγκεκριμένα, μεταξύ πολλών άλλων, η Π. Ρούπα και Ν. Μαζιώτης αναφέρουν στην επιστολή:

«Η κίνηση του εισαγγελέα πρωτοδικών Καλαμάτας ήταν να σαμποτάρει στην ουσία αυτό το δικαστήριο για να μην διαταχτεί η μεταγωγή μας και να μην γίνει μια δίκη με αποδυναμωμένο το άρθρο 1532ΑΚ, που στην ουσία είναι η εισαγωγή της δίωξης και του πολέμου εναντίον του παιδιού μας που ξεκίνησε να εφαρμόζεται την 5η Ιανουαρίου 2017, ημέρα που έγινε η 3η κατασταλτική επίθεση εναντίον του Επαναστατικού Αγώνα και που έθεσε τον γιο μας σε καθεστώς αιχμαλώτου πολέμου. Γιατί η παρουσία μας στο δικαστήριο γνωρίζουν ότι θα καταφέρει την εξουδετέρωση του 1532ΑΚ και συνεπώς της πρώτης πράξης πολέμου ενάντια στο παιδί μας που ξεκίνησε με σημαία αυτό το άρθρο. Ο εισαγγελέας Σταύρου με την κίνηση του αυτή μπήκε στην πρώτη γραμμή του πολέμου ενάντια στο παιδί μας. Είναι αυτός που πήρε στα χέρια του τώρα την πιο βίαιη και χυδαία κατασταλτική επίθεση του κράτους στην ιστορία». 

Σε άλλο σημείο της επιστολής καταγγέλλουν ότι «ο εισαγγελέας Σταύρου ήταν ενημερωμένος για το αίτημα μας ως προς την εισαγγελέα Πρωτοδικών Καλαμάτας να διατάξει την μεταγωγή μας για να παραστούμε στην δίκη. Αντί να το πράξει πέρασε στην αντεπίθεση κατ’ εντολή προϊσταμένου του από τον κεντρικό μηχανισμό της “δικαιοσύνης”». Μάλιστα υποστηρίζουν πως για να διασφαλιστεί πως δεν θα γίνει μεταγωγή τους «ο Σταύρου την ίδια ημέρα που γινόταν το δικαστήριο, έκανε αίτηση εναντίον μας για να μας αφαιρεθεί οριστικά η επιμέλεια του παιδιού και να ανατεθεί στην γιαγιά και την θεία του, και με τον όρο να παρακολουθείται συνεχώς το παιδί από κοινωνική λειτουργό και να ολοκληρωθεί η παιδοψυχιατρική αξιολόγηση “προκειμένου να στηριχτεί η ψυχική υγεία του ανηλίκου από ειδικούς παιδοψυχιάτρους”» - αποτέλεσμα σύμφωνα με τους ίδιους «η αίτηση του οδήγησε στην αναγκαστική αναβολή της δίκης για της 5/4/2017, όπου ορίστηκε δικάσιμος για την αίτηση αυτήν, και στην οποία δικάσιμο θα εκδικαστεί και το δικό μας αίτημα με το 1535ΑΚ».