Κυριακή, 19 Νοεμβρίου 2017 11:04

6 χρόνια σε Φιλιατρινό για εικονικά τιμολόγια 

Σε 6 χρόνια κάθειρξη, για αποδοχή εικονικών τιμολογίων ύψους 1,054 εκατομμυρίων ευρώ, καταδικάστηκε από το Μονομελές Εφετείο Κακουργημάτων ένας 66χρονος πρώην έμπορος ανταλλακτικών αυτοκινήτων, με έδρα της επιχείρησης... το σπίτι του στην Αγ. Κυριακή Φιλιατρών και χώρο αποθήκευσης την αυλή του! 

Οπως προέκυψε από την ακροαματική διαδικασία και την κατάθεση εφοριακού υπαλλήλου, ο κατηγορούμενος πέρναγε τα τιμολόγια εταιρειών-φαντασμάτων στα βιβλία της επιχείρησής του και τα παρουσίαζε ως έξοδα για να εκπίπτουν από τον ΦΠΑ. Η επιχείρηση έκανε έναρξη εργασιών το 1999 και έκλεισε το 2003, ενώ τα εικονικά τιμολόγια αφορούν τις χρονιές 2000 και 2001. Ο ίδιος χθες στην απολογία του ισχυρίστηκε ότι δεν γνώριζε πως τα τιμολόγια ήταν εικονικά και πως παραλάμβανε κανονικά το εμπόρευμα. Επίσης, αρνήθηκε ότι τον κάλεσε η Εφορία και αυτός δεν παρουσιάστηκε, όπως αρνήθηκε και το ότι οι 4 εταιρείες με τις οποίες είχε συναλλαγές ήταν “μαϊμού” και είχαν συσταθεί μόνο για να κόβουν εικονικά τιμολόγια. 

Σε ερωτήσεις της εισαγγελέα, ο κατηγορούμενος δεν μπόρεσε να δικαιολογήσει γιατί ως έδρα της επιχείρησης είχε το σπίτι του και πώς γινόταν να μην έχει έναν χώρο για να αποθηκεύει τα ανταλλακτικά. Είπε απλά ότι γι’ αυτό είχε την αυλή του σπιτιού του. 

Το δικαστήριο πάντως δέχτηκε η έφεσή του να έχει αναστέλλουσα δύναμη και έτσι ο 66χρονος δεν θα μπει στη φυλακή, μέχρι να εκδικαστεί η υπόθεση σε δεύτερο βαθμό. 

Ν.Κ.