Πέμπτη, 06 Σεπτεμβρίου 2018 15:24

Καλαμάτα: 37 κλοπές με τη μέθοδο της... μαξιλαροθήκης

Καλαμάτα: 37 κλοπές με τη μέθοδο της... μαξιλαροθήκης

Τριάντα επτά περιπτώσεις κλοπής σε κατοικίες στην Καλαμάτα απασχόλησαν το δικαστήριο, οι οποίες προανακριτικά αποδίδονταν σε συμμορία 5 ρομά από το Ασπρόχωμα και την Καλαμάτα.

Μέσα σε διάστημα 3 μηνών, από το Νοέμβριο 2011 έως τον Ιανουάριο 2012 σημειώθηκαν 37 διαρρήξεις σε σπίτια -κατά κύριο λόγο μονοκατοικίες και βίλες- με το ίδιο σκηνικό: αφαίρεση κοσμημάτων, κινητών τηλεφώνων και μικροαντικειμένων, ενίοτε και χρημάτων, πάντα όμως και μίας... μαξιλαροθήκης.

Την λεία τους τη μετέφεραν προφανώς μέσα στη μαξιλαροθήκη που έπαιρναν από το εκάστοτε σπίτι, και στη συνέχεια προωθούσαν τα κλοπιμαία σε κλεπταποδόχους.

Για τις περισσότερες από τις πράξεις αυτές αποδείχθηκε ότι ευθυνόταν ένας από τους 5 κατηγορούμενους, ο οποίος άλλωστε είχε ομολογήσει 5 από αυτές, ενώ σε μία κατοικία είχαν βρεθεί τα δακτυλικά του αποτυπώματα. Επίσης, στο σπίτι του βράθηκαν και κατασχέθηκαν μερικά από τα κλοπιμαία.

Το δικαστήριο διατήρησε τις αμφιβολίες του για το αν οι υπόλοιποι 4 αποτελούσαν μέλη της «συμμορίας με τη μαξιλαροθήκη», αφού δεν προέκυψαν στοιχεία εις βάρος τους πέρα από την προανακριτική αναφορά αυτού του οποίου είχαν ταυτοποιήσει τα αποτυπώματα. Ο τελευταίος  ήταν και ο μόνος που καταδικάστηκε για τις περισσότερες από τις κλοπές, σε ποινή φυλάκισης 4 ετών, με την αναγνώριση του ελαφρυντικού ότι κατά τον χρόνο τέλεσης των πράξεων ήταν νεαρός ενήλικος (δεν είχε συμπληρώσει δηλαδή το 21ο έτος).

Η ποινή ανεστάλη για 4 χρόνια υπό τον όρο της επιμέλειάς του από λειτουργό κοινωνικής αρωγής.

Σ.Μ.