Τρίτη, 16 Οκτωβρίου 2018 10:19

Γύθειο: Αναβλήθηκε η δίκη για τη δολοφονία Ψυχόπαιδα

Γράφτηκε από την
Γύθειο: Αναβλήθηκε η δίκη για τη δολοφονία Ψυχόπαιδα

 

Δέκα χρόνια μετά τη δολοφονία του Σωτήρη Ψυχόπαιδα, στις 11 Νοεμβρίου του 2008, οι 4 κατηγορούμενοι ως εμπλεκόμενοι στη δολοφονία του κάθισαν χθες στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Γυθείου για να δικαστούν.

Η δίκη όμως αναβλήθηκε γιατί έλειπαν μάρτυρες και έτσι το δικαστήριο αναγκάστηκε να δώσει επ' αόριστον αναβολή, για ημερομηνία που θα ορίσει με απόφασή του ο εισαγγελέας Εφετών Καλαμάτας. Οι κατηγορούμενοι οι οποίοι φέρονται ως εμπλεκόμενοι είναι τα δίδυμα 56χρονα αδέλφια από την Καλαμάτα με το βαρύ ποινικό μητρώο, ένας 50χρονος από χωριό της Οιχαλίας, ο οποίος κατά το παρελθόν έχει απασχολήσει τις διωκτικές αρχές για υποθέσεις ναρκωτικών και ο 35χρονος Αλβανός βαρυποινίτης, ο οποίος καταδικάστηκε αμετάκλητα δύο φορές σε ισόβια δεσμά και σε πολυετή κάθειρξη, για τη διπλή δολοφονία (το Νοέμβριο του 2011) του Φιλίπ Μεσάι και του 3χρονου παιδιού του.

Ο εν λόγω κατηγορούμενος ήταν μεταξύ αυτών που απέδρασαν κατά τη μεταγωγή τους στα Χανιά τον περασμένο Μάιο, ενώ η κλούβα που τους μετέφερε ετοιμαζόταν να επιβιβαστεί στο πλοίο, στο λιμάνι του Πειραιά. Θυμίζουμε επίσης ότι ήταν ένας από τους καταδικασθέντες στη δίκη της εγκληματικής οργάνωσης, που ως αρχηγός της είχε καταδικαστεί και ο ένας εκ των δύο 56χρονων δίδυμων αδελφών. Η οργάνωση αυτή διακινούσε ναρκωτικά και εκβίαζε καταστηματάρχες και εξαρθρώθηκε όταν τα μέλη της σκότωσαν τον Κέρι μαζί με τον 35χρονο πατέρα του, ενώ όταν, τότε, συνελήφθη ο Αλβανός, σε βάρος του εκκρεμούσε ήδη ένταλμα σύλληψης για τη δολοφονία Ψυχόπαιδα.

ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΘΑΝΑΤΟΥ

Οπως έγραφε η "Ε" στις 12 Νοεμβρίου του 2008 για τη δολοφονία Ψυχόπαιδα, ήταν ένα ραντεβού θανάτου, και συγκεκριμένα:

"Ραντεβού θανάτου είχε χθες (σ.σ. 11 Νοεμβρίου 2008) τις πρώτες πρωινές ώρες στην αγροτική θέση “Ρίμες“, μεταξύ Μικρομάνης και Καρυδιάς, ο 29χρονος Σωτήρης Ιωάν. Ψυχόπαιδας. Βρέθηκε νεκρός χθες στις 8 το πρωί από αγρότη της περιοχής που πήγαινε στο κτήμα του, ο οποίος και ειδοποίησε την Αστυνομία. Ο Ψυχόπαιδας είχε χτυπηθεί με όπλο, με 3 σφαίρες στην κοιλιά και στα πλευρά και ήταν πεσμένος μπρούμυτα σε χωματόδρομο γύρω στα 100 μέτρα από το δρόμο προς Μικρομάνη, σε απόσταση 500 περίπου μέτρων από τον καταυλισμό των τσιγγάνων στην Καρυδιά. Πιο πριν, στα 50 μέτρα ήταν παρκαρισμένη η μηχανή του, μεγάλου κυβισμού, χρώματος ασημί και χωρίς αριθμό κυκλοφορίας.

Η Αστυνομία, που ερευνά την υπόθεση, φαίνεται να εξετάζει κάθε περίπτωση. Προσανατολίζεται σε ξεκαθάρισμα λογαριασμών ανθρώπων της νύχτας και αναζητεί το κίνητρο. Aν δηλαδή το έγκλημα αφορά ναρκωτικά, προστασία μαγαζιών ή κάτι άλλο. Μια συναλλαγή ίσως, που χάλασε.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο Ψυχόπαιδας, που εργαζόταν ως πορτιέρης σε κέντρο διασκέδασης της Καλαμάτας στη Δυτική Παραλία, είχε σχέσεις -μετείχε στην ομάδα του- με κακοποιό που είχε συλληφθεί στις 14 Οκτωβρίου έξω από την Αστυνομική Διεύθυνση Μεσσηνίας. Ερευνάται δε αν είχε πάρε-δώσε και με Αθηναίους αναμεμειγμένους σε θέματα προστασίας τη νύχτα. Για το μοιραίο ραντεβού όμως αναζητούνται μαρτυρίες -για το τι μπορεί να αφορούσε. Ερευνάται από ποιους έγιναν τα τελευταία τηλεφωνήματα και ποιους είδε πριν το ραντεβού θανάτου.

Το μόνο σίγουρο είναι πως ο 29χρονος, σωματώδης που ασχολιόταν με γυμναστήρια μπόντι μπίλντινγκ, πήγε σε προκαθορισμένη συνάντηση. Αφησε τη μηχανή και πήγε με τα πόδια λίγα μέτρα πιο πέρα, όπου συναντήθηκε με άτομα ή άτομο που τον πυροβόλησε από μπροστά, στα ίσα".

Ν.Κ.


NEWSLETTER