Πέμπτη, 20 Δεκεμβρίου 2018 19:55

Καλαμάτα: 6 χρόνια σε Αλγερινό για 16 διαρρήξεις αυτοκινήτων

Γράφτηκε από την
Καλαμάτα: 6 χρόνια σε Αλγερινό για 16 διαρρήξεις αυτοκινήτων

Σε 6 χρόνια και 1 μήνα κάθειρξη καταδίκασε χθες το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων έναν 34χρονο Αλγερινό υπότροπο, για 16 διαρρήξεις αυτοκινήτων.

Αυτός και ο 22χρονος ομοεθνής του -ο οποίος καταδικάστηκε με το ελαφρυντικό της μετεφηβικής ηλικίας και της καλής συμπεριφοράς μετά την πράξη σε 3 χρόνια και 2 μήνες φυλάκιση- είχαν διαρρήξει μέσα σε δύο μήνες συνολικά 13 αυτοκίνητα στην Καλαμάτα και το Ασπρόχωμα και είχαν αποπειραθεί να ανοίξουν άλλα 3 κλέβοντας από μέσα χρήματα και ό,τι άλλο υπήρχε. Πρωτόδικα ο μεγαλύτερος σε ηλικία είχε καταδικαστεί σε 7 χρόνια κάθειρξη και ο μικρότερος σε 6 χρόνια και 5 μήνες κάθειρξη.

Οι δύο κατηγορούμενοι συνελήφθησαν πέρυσι τον Απρίλιο από αστυνομικούς της ομάδας ΔΙΑΣ, ενώ τους αναζητούσε η Ασφάλεια μετά τη διάρρηξη που έμελλε να είναι και η... μοιραία γι' αυτούς, το προηγούμενο βράδυ από τη σύλληψή τους, σε σταθμευμένο αυτοκίνητο στην οδό Πραξιτέλους. Οι κατηγορούμενοι με κατσαβίδι παραβίασαν την κλειδαριά του αυτοκινήτου και έκλεψαν από μέσα 2 κινητά τηλέφωνα και προσωπικά έγγραφα της ιδιοκτήτριας. Ομως τους είδαν και αυτόπτες μάρτυρες περιέγραψαν στην Αστυνομία πώς έμοιαζαν οι δύο δράστες. Ετσι ξεκίνησαν οι αναζητήσεις και το απόγευμα της επομένης στην οδό Κορώνης τους βρήκαν οι αστυνομικοί της ΔΙΑΣ και τους προσήγαγαν στην Ασφάλεια Καλαμάτας. Πάνω τους κουβαλούσαν τα κινητά τηλέφωνα και τα έγγραφα που είχαν κλέψει από το αυτοκίνητο, ενώ σε ένα τσαντάκι οι αστυνομικοί βρήκαν ένα ζευγάρι γάντια, διαρρηκτικά εργαλεία, καθώς και δύο ρολόγια, μια φωτογραφική μηχανή και ένα πορτοφόλι.

Ο 34χρονος καταδικάστηκε και για παράνομη είσοδο στην Ελλάδα, όπως και ο 22χρονος ο οποίος μάλιστα έδειξε στους αστυνομικούς μια πλαστή βελγική ταυτότητα και καταδικάστηκε και για τα αδικήματα της πλαστογραφίας και της ψευδούς ανωμοτί κατάθεσης. Οταν ο 34χρονος εκτίσει την ποινή του θα απελαθεί, ενώ μετά την απέλαση το δικαστήριο απαγόρευσε την είσοδό του στη χώρα για 10 χρόνια. Ο 22χρονος, στον οποίο αναγνωρίστηκε και δεύτερο ελαφρυντικό γιατί μέσα στη φυλακή συμμετέχει στο σχολείο και έμαθε ελληνικά, αλλά έδειξε και διάθεση να προχωρήσει τη ζωή του, το δικαστήριο έδωσε τριετή αναστολή στην εκτέλεση της ποινής του υπό όρους. Συγκεκριμένα διέταξε να τεθεί υπό την επιμέλεια και εποπτεία επιμελητή κοινωνικής αρωγής για 4 χρόνια, καθώς και να εμφανίζεται μια φορά κάθε μήνα στο αστυνομικό τμήμα του τόπου κατοικίας του.

 

Ν.Κ.


NEWSLETTER