Πέμπτη, 21 Μαρτίου 2019 19:00

Καλαμάτα: 2 χρόνια φυλακή για διακίνηση ηρωίνης

Γράφτηκε από την
Καλαμάτα: 2 χρόνια φυλακή για διακίνηση ηρωίνης

Ενοχος ως τοξικομανής κρίθηκε 51χρονος κατηγορούμενος από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων για τη διακίνηση 6,7 γραμ. ηρωίνης και καταδικάστηκε σε 2 χρόνια φυλάκιση.

Είναι μια παλιά υπόθεση του 2010 και δεν είχε εκδικαστεί γιατί ο κατηγορούμενος παρακολουθούσε πρόγραμμα απεξάρτησης, οπότε από το νόμο δικαιούτο αναβολή.

Οι αστυνομικοί παρακολουθούσαν το σπίτι του γιατί ήξεραν από πληροφορίες ότι κρύβει ηρωίνη και την πουλά. Ομως, οι όποιες συναλλαγές δεν γίνονταν στο σπίτι αλλά εκτός και οι μάρτυρες κατέθεσαν ότι έβλεπαν να φεύγει με ένα μηχανάκι ενώ επέστρεφε μόνος. Εκείνη την περίοδο δεν δούλευε και θεώρησαν ότι έπρεπε να γίνει έφοδος στην κατοικία για να την ψάξουν. Ετσι κι έγινε, οπότε βρήκαν στο συρτάρι του κομοδίνου του επιμερισμένη και συσκευασμένη σε 4 διαφορετικές ποσότητες την ηρωίνη. Επίσης, βρήκαν μαζί και 14 ζελατίνες κομμένες και έτοιμες για να συσκευάσει ο κατηγορούμενος ναρκωτικά, καθώς και 150 ευρώ σε χαρτονομίσματα των 5 και 10 ευρώ. Οπως είπε αστυνομικός, οι χρήστες συνήθως πληρώνουν σε μικρά χαρτονομίσματα. Ο κατηγορούμενος υποστήριξε στην απολογία του ότι η μητέρα του, του είχε δώσει 210 ευρώ για να πληρώσει το ρεύμα, ενώ την ηρωίνη την αγόρασε συσκευασμένη σε ξεχωριστές ζελατίνες στην Αθήνα, για να μην πάρει υγρασία.

Πάντως, ο ένας από τους αστυνομικούς κατέθεσε ότι τα τελευταία 5 χρόνια οπότε ο κατηγορούμενος εντάχθηκε στο πρόγραμμα, δεν έχει απασχολήσει ξανά τις διωκτικές αρχές.

Ν.Κ.


NEWSLETTER