Σάββατο, 19 Μαϊος 2012 10:43

8 χρόνια φυλακή για αποπλάνηση παιδιού

Γράφτηκε από την

Ποινή κάθειρξης 8 χρόνων επέβαλε χθες το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Καλαμάτας σε έναν Αθηναίο δημόσιο υπάλληλο, για ένα από τα πιο αισχρά αδικήματα του Ποινικού Κώδικα: αυτό της αποπλάνησης παιδιού.
Στο κορίτσι, ηλικίας 10 ετών τότε, ο κατηγορούμενος ασελγούσε κατ' εξακολούθηση για άγνωστο χρονικό διάστημα. Σύμφωνα με το κατηγορητήριο η μητέρα του κοριτσιού ανακάλυψε τυχαία ότι ο οικογενειακός τους φίλος, πατέρας και ο ίδιος με παιδί στην ίδια ηλικία, ασελγούσε στο αγγελούδι της. Αυτό συνέβη το Νοέμβριο του 2007 στο Γύθειο. Χθες ο δημόσιος υπάλληλος κάθισε στο εδώλιο του κατηγορούμενου και δικάστηκε κεκλεισμένων των θυρών, ύστερα από πρόταση της εισαγγελέα της έδρας και με τη σύμφωνη γνώμη της πολιτικής αγωγής.

Η συνήγορος πολιτικής αγωγής Ανθή Μπαλιτσάρη μίλησε στην "Ε" για το πώς αποκαλύφθηκε η αποτρόπαια αυτή πράξη. Σύμφωνα με όσα είπε, το κορίτσι είχε πάει μια μέρα στο σπίτι του κατηγορούμενου για να παίξει με το γιο του. Τότε αυτός πήρε τη μικρή στο δωμάτιό του, της έβγαλε τα ρούχα και άρχισε να ασελγεί πάνω της. Πάνω του το παιδί είχε ένα κινητό τηλέφωνο. Εκείνη την ώρα χτύπησε κι όταν το κορίτσι απάντησε, η μάνα του άκουσε και κατάλαβε τι συμβαίνει. Εντρομη έτρεξε στο σπίτι του κατηγορούμενου και έτσι αποκαλύφθηκε η κτηνωδία.
Η Ανθή Μπαλιτσάρη είπε επίσης ότι είναι άγνωστο για πόσο καιρό ο κατηγορούμενος ασελγούσε πάνω στο παιδί - ενώ μετέφερε την αγανάκτηση της οικογένειας επειδή η ανάκριση διήρκεσε αδικαιολόγητα μακρύ χρονικό διάστημα. «Αυτή η υπόθεση εκκρεμούσε από το 2007 κι έφτασε να δικαστεί το 2012 γιατί καθυστέρησε χωρίς λόγο η ανάκριση», ανέφερε συγκεκριμένα η συνήγορος πολιτικής αγωγής. Αποκάλυψε επίσης ότι για τον συγκεκριμένο υπάρχει κι άλλη καταγγελία για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας.
Η κ. Μπαλιτσάρη τόνισε καταλήγοντας ότι, αν το παιδί κατάφερε να σταθεί ξανά στα πόδια του, αυτό οφείλεται στο ότι οι γονείς του ζήτησαν αμέσως τη βοήθεια ψυχολόγου. Και παρά την τραγική εμπειρία που έζησε, το κορίτσι έχει επιστρέψει στο σχολείο και τα μαθήματά του.