Παρασκευή, 19 Απριλίου 2019 15:08

7 χρόνια φυλακή για το... οπλοστάσιο στην Αρεόπολη

Γράφτηκε από την
7 χρόνια φυλακή για το... οπλοστάσιο στην Αρεόπολη

Ενα... μικρό στρατό οργάνωνε ο 67χρονος πρ. πυροσβέστης ο οποίος έκρυβε μίνι οπλοστάσιο με Καλάσνικοφ, περίστροφα και χιλιάδες σφαίρες στο σπίτι και το μαντρί του στην Αρεόπολη.

Χθες, ο παρασημοφορημένος μάλιστα συνταξιούχος αξιωματικός στάθηκε στο εδώλιο του Κακουργιοδικείου Καλαμάτας λέγοντας ότι τ' αγάπαγε ίσα με τα παιδιά του! Βέβαια, το πάθος του να συλλέγει όπλα -όπως ο ίδιος υποστήριξε στην απολογία του, αλλά και μάρτυρες υπεράσπισης κατέθεσαν στη δίκη- δεν ήταν αρκετό για να πείσει το δικαστήριο ότι δεν πρέπει να τιμωρηθεί αυστηρά, και καταδικάστηκε σε 7 χρόνια κάθειρξη χωρίς κανένα ελαφρυντικό. Ομως δόθηκε αναστέλλουσα δύναμη στην έφεσή του, οπότε είναι ελεύθερος μέχρι να εκδικαστεί η υπόθεση σε δεύτερο βαθμό, υπό τον όρο να μην φύγει από τη χώρα.

 

Το οπλοστάσιο
Ο κατηγορούμενος συνελήφθη τον Μάρτιο του 2015 μετά από έφοδο που έγινε στο σπίτι και το μαντρί του, όπου βρέθηκαν πέντε πολεμικά τουφέκια, μεταξύ τους και δύο Καλάσνικοφ, τέσσερα πιστόλια με γεμιστήρα και δύο περίστροφα. Επίσης κατασχέθηκαν τρεις κάννες πολεμικών τουφεκίων, τέσσερις κάννες κυνηγετικών όπλων και μία κάννη περιστρόφου, 170 γεμιστήρες πολεμικών τουφεκίων, 14 γεμιστήρες πιστολιών, 2 κοντάκια πολεμικών τουφεκίων, 4 χειρολαβές πολεμικών τουφεκίων, 3.219 σφαίρες πολεμικών τουφεκίων διαφόρων διαμετρημάτων και 6.352 σφαίρες πυροβόλων όπλων, διαφόρων διαμετρημάτων.
Ν.Κ.


NEWSLETTER