Παρασκευή, 17 Μαϊος 2019 18:16

12 χρόνια για επίθεση σε ζευγάρι ηλικιωμένων στον Μελιγαλά

Γράφτηκε από την
12 χρόνια για επίθεση σε ζευγάρι ηλικιωμένων στον Μελιγαλά

Ποινή κάθειρξης 12 χρόνων επέβαλε το Μονομελές Εφετείο Κακουργημάτων σε έναν Αλβανό κατηγορούμενο, ο οποίος άφησε DNA σε ένα κομμάτι ύφασμα και έτσι προδόθηκε, όταν μαζί με άλλους δύο έδειραν, έδεσαν και φίμωσαν ζευγάρι ηλικιωμένων στον Μελιγαλά, για να ψάξουν το σπίτι ανενόχλητοι.

Αυτό έγινε στις 16 Ιουνίου 2015 και αντίθετα από άλλες περιπτώσεις που ηλικιωμένοι βασανίζονται αφού εισβάλλουν στα σπίτια τους ξημερώματα, αυτοί είχαν στήσει καρτέρι έξω από την πόρτα του ζευγαριού στις 9.30 το βράδυ. Η τουαλέτα ήταν έξω από το σπίτι και όταν ο άνδρας άνοιξε για να βγει αυτοί του επιτέθηκαν και τον χτύπησαν με ένα ξύλο από ελιά. Η γυναίκα του άκουσε από μέσα και πήγε να δει τι συμβαίνει. Ηταν τρεις με καπέλα και καλυμμένα τα πρόσωπα με κομμάτια από ύφασμα και φορούσαν γάντια. Εμειναν στο σπίτι δύο ώρες και όσο κάθισαν δεν σταμάτησαν να απειλούν και να χτυπάνε το ζευγάρι, ενώ τους έδεσαν με πλαστικό σκοινί πίσω τα χέρια και τους δύο μαζί από το πόδι σαν ζώα και τους κάθισαν σε έναν καναπέ. "Εκλαιγα" κατέθεσε χθες στο δικαστήριο η ηλικιωμένη και ο ληστής που τους φύλαγε για να ψάξουν το σπίτι οι άλλοι δύο της έλεγε "σκάσε και μη μιλάς", και της έδινε γροθιές στο πρόσωπο. Οι ληστές βρήκαν και πήραν 150 ευρώ, ενώ τράβηξαν από τα χέρια και το λαιμό του ζευγαριού τα χρυσαφικά που φορούσαν. Φεύγοντας έκοψαν το καλώδιο του τηλεφώνου.

Το δικαστήριο πάντως αποδέχτηκε το αίτημα του κατηγορουμένου να έχει η έφεσή του αναστέλλουσα δύναμη και έτσι αφέθηκε ελεύθερος να επιστρέψει στον Μελιγαλά όπου ζει μόνιμα από το 2004. Εκεί ζει και το ζευγάρι των ηλικιωμένων που δέχτηκε τη βάναυση επίθεση και τον βασανισμό.

Ν.Κ.


NEWSLETTER