Τετάρτη, 05 Σεπτεμβρίου 2012 09:15

11 χρόνια για τη ληστεία βενζινάδικου στο Χαρακοπιό

Γράφτηκε από την
11 χρόνια για τη ληστεία βενζινάδικου στο Χαρακοπιό

Σε 11 χρόνια κάθειρξη καταδίκασε το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων έναν 21χρονο Αλβανό που λήστεψε κι έσπασε στο ξύλο έναν βενζινοπώλη στο Χαρακοπιό. 

Οπως κατέθεσε το θύμα της ληστείας, πέρυσι τον Ιούνιο ετοιμαζόταν να κλείσει το πρατήριο όταν δύο κουκουλοφόροι με ένα... μαχαιράκι για πατάτες όρμηξαν μέσα στο γραφείο και τον αιφνιδίασαν. Πίσω τους ακολουθούσε ο κατηγορούμενος, ο οποίος χωρίς δεύτερη κουβέντα άρχισε να τον γρονθοκοπεί. Στη συνέχεια τον παρέδωσε στους δύο συνεργούς του οι οποίοι τον πέταξαν κάτω και τον ακινητοποίησαν, ενόσω ο κατηγορούμενος άρπαζε τις εισπράξεις της ημέρας, περίπου 400 ευρώ, από το ταμείο. Πριν φύγουν, βούτηξαν και το κινητό του τηλέφωνο - ενώ διέφυγαν πεζή μέσα από τα χωράφια. 

Ο ιδιοκτήτης του βενζινάδικου είπε ακόμη ότι ο ένας από τους τρεις δούλεψε στα χωράφια του την περίοδο της ελαιοσυγκομιδής. Κατέθεσε επίσης ότι ο ίδιος ήταν τόσο άγρια χτυπημένος που οι γιατροί θεώρησαν θαύμα το ότι δεν έπαθε αποκόλληση στο μάτι - ενώ όπως παραστατικά αναφώνησε, μέχρι και σήμερα "ένα μυγάκι περιφέρεται στο αριστερό μου μάτι".

Ο κατηγορούμενος κατά τη χθεσινή του απολογία, όπως και στις αρχικές του καταθέσεις, ομολόγησε τα πάντα με κάθε λεπτομέρεια. Ωστόσο το δικαστήριο δεν του αναγνώρισε κανένα ελαφρυντικό, ενώ διέταξε την απέλασή του μετά την έκτιση της ποινής του, γιατί είχε μπει δύο φορές παράνομα στη χώρα. 


NEWSLETTER