Τρίτη, 22 Οκτωβρίου 2019 07:52

Καλαμάτα: Ξεκίνησε η δίκη για τον εμπρησμό του "Please don't tell"

Γράφτηκε από την
Καλαμάτα: Ξεκίνησε η δίκη για τον εμπρησμό του "Please don't tell"

 

Ξεκίνησε χθες στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Καλαμάτας η δίκη ενός άνδρα ο οποίος κατηγορείται για τον εμπρησμό από πρόθεση του μαγαζιού "Please don't tell" στην οδό Υδρας και Περικλέους τον Ιανουάριο του 2017, στην Καλαμάτα.

Θυμίζουμε ότι η φωτιά ξέσπασε βράδυ στις 8 Ιανουαρίου, ενώ υπάρχει και υλικό από κάμερες. Η Πυροσβεστική δεν εξακρίβωσε πώς ο κατηγορούμενος ξεκίνησε τη φωτιά στο νυχτερινό κέντρο διασκέδασης, το οποίο δεν λειτουργούσε εκείνο το βράδυ. Η πυρκαγιά πήρε γρήγορα διαστάσεις και κατέκαψε ολοσχερώς το εσωτερικό του μαγαζιού βρίσκοντας άφθονη εύφλεκτη ύλη, ενώ έπεσε και η οροφή, καθώς από τις υψηλές θερμοκρασίες που αναπτύχθηκαν στράβωσαν τα μεταλλικά δοκάρια και οι κολόνες οι οποίες την συγκρατούσαν. Επίσης, κάηκαν τα μηχανήματα ήχου και οι ηλεκτρομηχανολογικές εγκαταστάσεις, τα συστήματα εξαερισμού, φωτιστικά, συσκευές και όλος ο εξοπλισμός.

Η δίκη συνεχίζεται την Πέμπτη με την κατάθεση μαρτύρων, ενώ χθες κατέθεσαν μόνο δύο.

Δήλωση Ξηρογιάννη

Με αφορμή το χθεσινό άρθρο της “Ε” για την έναρξη της δίκης για τη φωτιά στο κλαμπ “Please don’t tell” στην Καλαμάτα, ο συνήγορος του κατηγορουμένου, Περικλής Ξηρογιάννης, προέβη στην ακόλουθη δήλωση: «Σχετικά με το δημοσίευμά σας στο φύλλο της 22 Οκτωβρίου 2019 με τίτλο "Ξεκίνησε η δίκη για τον εμπρησμό του ‘Please don’t tell’, και προς επανόρθωση της εσφαλμένης διατύπωσης του κειμένου του δημοσιεύματος, σας ενημερώνω ότι η Πυροσβεστική δεν διαπίστωσε κανένα απολύτως στοιχείο εμπρησμού και δεν προσδιόρισε κανέναν απολύτως κατηγορούμενο. Οι καταθέσεις όσων εξετάστηκαν στη δικογραφία θα αξιολογηθούν από το Δικαστήριο για την αξιοπιστία τους».


NEWSLETTER