Κυριακή, 16 Δεκεμβρίου 2012 07:45

Κινητοποίηση δικηγόρων για το Κτηματολογικό Γραφείο με συγκέντρωση διαμαρτυρίας

Κινητοποίηση δικηγόρων για το Κτηματολογικό Γραφείο με συγκέντρωση διαμαρτυρίας

Τα παράπονα και τη δυσαρέσκειά τους για τον τρόπο λειτουργίας του Κτηματολογικού Γραφείου Καλαμάτας θα εκφράσουν οι δικηγόροι, με μια τρίωρη προειδοποιητική συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το γραφείο την επόμενη Πέμπτη, στις 9 το πρωί. Την απόφαση πήρε κατά πλειοψηφία το Δ.Σ. του Δικηγορικού Συλλόγου Καλαμάτας και αναγγέλθηκε χθες στη συνέλευση των δικηγόρων. Στη συζήτηση που έγινε αρκετοί δικηγόροι πήραν το λόγο για να παραπονεθούν για τις δυσλειτουργίες, τις άσχημες συμπεριφορές και τη μη εξυπηρέτησή τους. Να σημειωθεί ότι το φαινόμενο δεν προέκυψε τελευταία, αλλά ο αγώνας του Δικηγορικού Συλλόγου  να αλλάξει η απαράδεκτη κατάσταση έχει ξεκινήσει πριν χρόνια με αναφορές και διαβήματα στο υπουργείο Δικαιοσύνης. Ολες ωστόσο οι μέχρι τώρα ενέργειες αποδείχτηκαν αναποτελεσματικές και όπως τόνισε και ο πρόεδρος των δικηγόρων Κώστας Μαργέλης, ο σύλλογος δεν μπορεί πλέον να παραμείνει απαθής. «Η προϊσταμένη του γραφείου σε συνδυασμό με τον τρόπο λειτουργίας αυτού συνεχίζει να ταλαιπωρεί πολλούς συναδέλφους, να τους δημιουργεί προσκόμματα και να τους καθυστερεί στη δουλειά τους», είπε ο Κώστας Μαργέλης. Μάλιστα ανέφερε πως οι δικηγόροι γίνονται μάρτυρες «έντονα υποτιμητικών παρατηρήσεων προς τους υπαλλήλους, εξυβριστικών και προσβλητικών συμπεριφορών προς αυτούς, γεγονός που διαταράσσει την γαλήνη και τη νηφαλιότητα και δημιουργεί ένα πολύ άσχημο και βαρύ κλίμα». Είπε ακόμη ότι είναι καθημερινό φαινόμενο οι σοβαρές καθυστερήσεις στην εξυπηρέτηση των δικηγόρων, που οφείλονται και στο γεγονός ότι υπάρχει μόνο μια υπάλληλος η οποία υποχρεώνεται να εξυπηρετεί όλα τα πόστα.

 

ΔΥΣΑΡΕΣΚΕΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΟΡΡΙΠΤΙΚΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ 

Ο Κώστας Μαργέλης ενημέρωσε τους συναδέλφους του και για άλλα ζητήματα. Μεταξύ αυτών και για την Ολομέλεια των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων της Χώρας που έγινε πρόσφατα στην Κομοτηνή, με θέμα συζήτησης το νέο Κώδικα Δικηγόρων. Ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Καλαμάτας φανερά δυσαρεστημένος με τον τρόπο που χειρίζεται τα πράγματα, χαρακτήρισε την Ολομέλεια «όργανο φεουδαρχικής εμπνεύσεως, με απολύτως αντιδημοκρατικό τρόπο λειτουργίας, χωρίς θεσμικά αντίβαρα». 

Τη δυσαρέσκειά του εξέφρασε ο Κώστας Μαργέλης και για τις απορριπτικές αιτήσεις για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά που έβγαλε το Ειρηνοδικείο Καλαμάτας. Είπε ότι με τις αποφάσεις αυτές που εκδίδει η αρμόδια δικαστής κάνει νομικά εγκλήματα και ενημέρωσε το Σώμα ότι ο φάκελος των αποφάσεων εστάλη στις προέδρους Εφετών και Πρωτοδικών, ενώ αναφορά έγινε και στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου και την Εισαγγελία Εφετών.

Ενα άλλο θέμα που τέθηκε από τον πρόεδρο ήταν αυτό των αρχείων των Ειρηνοδικείων που συγχωνεύονται. Ειδικότερα αναφέρθηκε στο αρχείο του Ειρηνοδικείου Παμίσου, το οποίο ελλείψει χώρου στα Δικαστήρια θα φιλοξενηθεί στην υπόγεια αποθήκη του Δικηγορικού Συλλόγου. Οσο για τα ΦΕΚ του Ειρηνοδικείου υπάρχει μια σκέψη να παραχωρηθούν στα Γενικά Αρχεία του Κράτους. 

Τέλος, ο Κώστας Μαργέλης ανακοίνωσε ότι θα μπουν κάμερες στο χώρο της βιβλιοθήκης του συλλόγου γιατί παρατηρήθηκε ότι λεηλατείται, με αποτέλεσμα να λείπουν αρκετοί τόμοι.