Τρίτη, 06 Οκτωβρίου 2020 21:51

Μεσσηνία: Απαγγέλθηκαν κατηγορίες στον 63χρονο για τον θάνατο του 18χρονου στην Πιπερίτσα

Γράφτηκε από την

Στη Διεύθυνση Αστυνομίας Μεσσηνίας όπου κρατούνται ο 63χρονος και οι δύο 17χρονοι, για το αιματηρό επεισόδιο της Δευτέρας στην Πιπερίτσα, μετέβησαν σήμερα το απόγευμα εισαγγελέας και ανακριτής.

Η εισαγγελέας απήγγειλε κατηγορίες στον 63χρονο, ο οποίος πήρε προθεσμία για να απολογηθεί την Παρασκευή, για ανθρωποκτονία με δόλο σε ήρεμη ψυχική κατάσταση και απόπειρα ανθρωποκτονίας με δόλο σε ήρεμη ψυχική κατάσταση κατά συρροή, παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο κατηγορούμενος από την πλευρά του υποστηρίζει πως δέχτηκε αναίτια εισβολή στο σπίτι του και μιλά για νόμιμη άμυνα, ενώ αρνείται ότι στόχευσε προς το μέρος των Ρομά και ισχυρίζεται πως πυροβόλησε στα τυφλά, χωρίς να επιδιώκει να σκοτώσει κανέναν.

Κατηγορίες απαγγέλθηκαν από την εισαγγελέα και στους δύο 17χρονους οι οποίοι πήραν προθεσμία για να απολογηθούν την Πέμπτη στον ανακριτή. Οι κατηγορίες που τους απαγγέλθηκαν είναι για διακεκριμένη κλοπή τελεσθείσα από κοινού κατ’ εξακολούθηση από δύο ή περισσότερα άτομα που είχαν ενωθεί για την τέλεση κλοπών, καθώς και για συνέργεια από κοινού σε ληστρική κλοπή.