Σάββατο, 31 Οκτωβρίου 2020 11:20

Μεσσηνία: Στο Τριμελές η δίκη αγροτών για αποκλεισμό δρόμων (βίντεο)

Γράφτηκε από την
Μεσσηνία: Στο Τριμελές η δίκη αγροτών για αποκλεισμό δρόμων (βίντεο)

Αναρμόδιο δήλωσε χθες το Μονομελές Πρωτοδικείο Καλαμάτας, λόγω του νέου νόμου, και παρέπεμψε τους 33 Μεσσήνιους αγρότες που διώκονται για τις κινητοποιήσεις τους το 2016, να δικαστούν στο Τριμελές με τις ίδιες κατηγορίες.

Αντιδρώντας στις διώξεις των αγροτών, ο Αγροτοκτηνοτροφικός Σύλλογος Μεσσήνης αναφέρει σε χθεσινή ανακοίνωσή του: “Σήμερα 30 Οκτωβρίου 2020, 33 πρωτοπόροι συνδικαλιστές αγρότες καλέστηκαν να παρουσιαστούν στο Μονομελές Πρωτοδικείο Καλαμάτας για τις κινητοποιήσεις του 2016. Η κυβέρνηση της ΝΔ συνεχίζει ακάθεκτη τις διώξεις που είχε ξεκινήσει η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, αναδεικνύοντας ότι το κράτος δουλεύει μια χαρά, και έχει συνέχεια, όταν πρόκειται να καταστείλει τις λαϊκές κινητοποιήσεις. Θυμίζουμε ότι πρόκειται για τις κινητοποιήσεις που έφεραν αποτελέσματα στους αγρότες, όπως πχ. το αφορολόγητο, η αναστολή του τέλους επιτηδεύματος για μια πενταετία. Τους ενοχλεί ότι οι μαζικοί και μαχητικοί αγώνες μας τότε είχαν κέρδη.
Χαιρετίζουμε τους δεκάδες αγρότες από όλο το νομό που ήρθαν να συμπαρασταθούν στους κατηγορούμενους συναδέλφους. Καταγγέλλουμε την απόφαση του δικαστηρίου για παραπομπή των αγωνιζόμενων αγροτών σε τριμελές δικαστήριο. Συνεχίζουν να μας τρέχουν από δικαστήριο σε δικαστήριο, επειδή αγωνιζόμαστε για το αυτονόητο μια καλύτερη ζωή για τις οικογένειες μας.
Απαιτούμε να σταματήσουν άμεσα οι δικαστικές διώξεις σε βάρος των αγωνιστών αγροτών, όλων όσων αντιστέκονται στην αντιλαϊκή λαίλαπα και βαρβαρότητα που ζούμε. Το οργανωμένο αγροτικό κίνημα, η αγροτιά που μάχεται για την επιβίωσή της, δεν πρόκειται να φοβηθεί και να κάνει πίσω. Καλούμε όλους τους μικρομεσαίους αγρότες να πλαισιώσουν τους αγροτικούς συλλόγους, να ιδρύσουν νέους όπου δεν υπάρχουν, να καταργήσουν στην πράξη την καταστολή και τον αυταρχισμό”.


NEWSLETTER