Πέμπτη, 02 Δεκεμβρίου 2010 21:50

Αθώο το ανδρόγυνο για την κακοποίηση του παιδιού του

Γράφτηκε από την

Αθώο έκρινε χθες το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Κυπαρισσίας το ζευγάρι των Βουλγάρων τους οποίους η ανήλικη κόρη τους είχε καταγγείλει τον περασμένο Μάρτιο για σεξουαλική κακοποίηση. Πιο συγκεκριμένα, το μικρό κορίτσι στις αρχές Μαρτίου έχει καταφύγει στο Αστυνομικό Τμήμα των Γαργαλιάνων όπου διέμενε με τους γονείς της, καταγγέλλοντας ότι ο πατέρας της την κακοποιούσε σεξουαλικά εν γνώσει μάλιστα της μητέρας της.
Μετά την καταγγελία το ζευγάρι των Βουλγάρων είχε συλληφθεί και το μικρό κορίτσι μεταφέρθηκε και φιλοξενήθηκε από το "Χαμόγελο του Παιδιού", ενώ στους γονείς είχε απαγορευτεί να βλέπουν το παιδί τους. Στον πατέρα μάλιστα είχαν απαγγελθεί οι κατηγορίες του βιασμού, της ασέλγειας και της ενδοοικογενειακής βίας, ενώ η μητέρα κατηγορείτο ότι γνώριζε και ανεχόταν αυτή την κατάσταση.
Χθες στην ακροαματική διαδικασία, όπως μας είπε ο συνήγορος υπεράσπισης των δύο γονιών, δικηγόρος Νικόλαος Κατσούλας, όλες οι επιστημονικές γνωματεύσεις που παρουσιάστηκαν ήταν αρνητικές σχετικά με τις καταγγελίες της ανήλικης, ενώ και οι ίδιοι οι γονείς υποστήριξαν ότι δεν έχει συμβεί τίποτα από όλα όσα είχε καταγγείλει η ανήλικη κόρη τους.
Η εισαγγελέας πρότεινε την αθώωση των δύο γονιών, μια απόφαση που τελικά πήρε ομόφωνα το δικαστήριο.
Εκ μέρους των δύο γονιών, ο κ. Κατσούλας ανέφερε πως εξαρχής τόσο οι γονείς όσο και ο ίδιος είχαν δηλώσει ότι έχουν εμπιστοσύνη στην ελληνική δικαιοσύνη και τώρα αισθάνονται δικαιωμένοι. Οι γονείς, τόνισε, θέλουν και δημόσια να ευχαριστήσουν το δικαστήριο πρώτα από όλα, αλλά και τους επιστήμονες - παιδοψυχιάτρους, ιατροδικαστές, μαιευτήρες, ψυχολόγους, κοινωνικούς λειτουργούς. Είναι το καλύτερο δώρο Χριστουγέννων για την οικογένεια, ανέφερε, αφού μετά από αρκετούς μήνες θα είναι και πάλι όλοι μαζί.
Να σημειώσουμε ότι από το δικαστήριο έγινε η σύσταση προς την οικογένεια η μικρή να έχει την υποστήριξη και παρακολούθηση ειδικών επιστημόνων.


NEWSLETTER