Παρασκευή, 22 Μαρτίου 2013 08:23

Οπως ισχυρίστηκε ο Αλβανός κατηγορούμενος, "ο Μεσάι σκότωσε τον Ψυχόπαιδα"

Γράφτηκε από την

Ο Φιλίπ Μεσάι σκότωσε το Σωτήρη Ψυχόπαιδα, ισχυρίστηκε χθες ο Αλβανός κατηγορούμενος Χ.Τ. τη  δεύτερη μέρα της δίκης της συμμορίας που βρίσκεται στο εδώλιο με την κατηγορία ότι πουλούσε ναρκωτικά και εκβίαζε καταστηματάρχες στην Καλαμάτα. Την πρώτη μέρα της δίκης ο Χ.Τ. παραδέχτηκε ότι έχει σκοτώσει τον ομοεθνή του Φιλίπ Μεσάι, ενώ χθες απευθυνόμενος στους δικαστές ανέφερε ότι υπάρχει ένα κείμενο σε εφημερίδα, στο οποίο εμφανίζεται ως ο δολοφόνος του Ψυχόπαιδα, ενώ όπως υποστήριξε ήταν μόνο μάρτυρας στο φονικό.

 Η χθεσινή διαδικασία κύλησε με την εξέταση των μαρτύρων κατηγορίας, μεταξύ αυτών και ιδιοκτητών νυχτερινών μαγαζιών της Καλαμάτας οι οποίοι αρνήθηκαν ότι ο κατηγορούμενος Γ.Π., τους “πουλούσε προστασία”. Αντίθετα ισχυρίστηκαν ότι αυτοί κάλεσαν τον Γ.Π. να κάνει μερικά μεροκάματα, γιατί είχαν καλές συστάσεις για το άτομό του και τον θεωρούσαν άνθρωπο εμπιστοσύνης. Συγκεκριμένα είπαν ότι ο Γ.Π. καθόταν λίγες ώρες στο μαγαζί τους, στην πόρτα ή μέσα, για να αποτρέψει τυχόν φασαρίες. Στις επισημάνσεις του προέδρου Κώστα Παναγόπουλου ότι στην Αστυνομία κατέθεσαν πως έδιναν χρήματα για προστασία στον Γ.Π., ο ένας είπε ότι έχει γίνει λάθος διατύπωση, ενώ ο άλλος απάντησε “δεν έχω να προσθέσω κάτι άλλο”. Αλλά, και οι δύο έμποροι οι οποίοι είχαν καταθέσει στην Αστυνομία ότι είχαν απειληθεί από το Γ.Π., για να επιστρέψουν χρήματα που όφειλαν σε τρεις άλλους κατηγορούμενους, ανασκεύασαν χθες τις αρχικές τους καταθέσεις. Είπαν ότι ο Γ.Π., στη μια περίπτωση, και ο Γ.Π. μαζί με το Β.Β. στην άλλη, “μεσολάβησαν” επειδή τους γνώριζαν και όπως άφησαν να εννοηθεί, οι μάρτυρες ήθελαν να συμβιβάσουν τα πράγματα. Ωστόσο, ο ένας έμπορος δεν διέψευσε ότι είχε αναφέρει στην κατάθεση που είχε δώσει στην Αστυνομία πως ο Γ.Π. τον είχε απειλήσει τηλεφωνικά πως αν δεν δώσει 5.000 ευρώ σε αυτόν που τα χρωστά (έναν από τους κατηγορούμενους), θα του κάψει το μαγαζί και θα τον μαυρίσει στο ξύλο. Συγκεκριμένα απάντησε στον πρόεδρο: “Δεν θυμάμαι. Αν το έχω πει, έτσι θα είναι”.

 

“ΦΟΒΟΣ ΥΠΗΡΞΕ”

Ενας τρίτος έμπορος κατέθεσε ότι ο Β.Β., μαζί με ένα άτομο που δεν γνώριζε και δεν αναγνώρισε χθες μεταξύ των κατηγορουμένων, πήγαν στο κατάστημά του. Ο άγνωστος σε αυτόν άντρας -είπε ο μάρτυρας- του ζήτησε να ξεπληρώσει το χρέος που είχε σε μια γυναίκα. Οπως προέκυψε από την ακροαματική διαδικασία, η γυναίκα αυτή -η οποία είναι κατηγορούμενη- απαίτησε, σύμφωνα με το μάρτυρα, το χρέος που είχε ο έμπορος προς τον τέως σύζυγό της, προκειμένου έτσι να πάρει τη διατροφή που της καθυστερούσε. Ο συγκεκριμένος μάρτυρας είπε ακόμη ότι η επίσκεψη τον γέμισε με φόβο: “Φόβος υπήρξε. Οταν χρωστάς λεφτά και στέλνει άλλον να τα πάρει...”, σταμάτησε εκεί. Εντονη ήταν η αντίδραση του Β.Β., ο οποίος είπε ότι πρέπει να ντρέπεται ο μάρτυρας με αυτά που λέει.

Επίσης χθες κατέθεσαν και ο αστυνομικός του Τμήματος Μεσσήνης, καθώς και ο αξιωματικός της Πυροσβεστικής, που βρήκαν το αυτοκίνητο του Φιλίπ Μεσάι, πεσμένο μέσα στο αρδευτικό κανάλι. Ο αστυνομικός είπε ότι υπήρχαν σταγόνες νερού στο χωμάτινο δρόμο, που έδειχναν ότι δύο άτομα είχαν βγει από το αυτοκίνητο όπου δολοφονήθηκε ο 3χρονος Κέρι και ο πατέρας του. Ο αξιωματικός της Πυροσβεστικής είπε πως όσοι έφτασαν στο σημείο κατάλαβαν ότι πρόκειται για έγκλημα και όχι για τροχαίο όταν απεγκλώβισαν το Φιλίπ Μεσάι και είδαν ότι είχε πυροβοληθεί στο κεφάλι. Για το μικρό Κέρι είπε ότι το πτώμα του βγήκε από το αυτοκίνητο και μόλις πήγαν να το ανασύρουν είδαν ότι του είχαν κόψει στο λαιμό.    

 

“ΚΑΛΟΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΣ”

Οσον αφορά τον αστυνομικό ο οποίος κατηγορείται ως μέλος της συμμορίας, οι συνάδελφοί του κατέθεσαν ότι είναι ένας έντιμος και ηθικός άνθρωπος και πολύ καλός συνάδελφος. Εμπαινε -είπαν- πάντα μπροστά σε όλες τις επιχειρήσεις και είχε συλλάβει τρεις φορές τους δίδυμους αδελφούς οι οποίοι φέρονται ως αρχηγικά μέλη της συμμορίας. Ο κατηγορούμενος αστυνομικός παίρνοντας το λόγο ρώτησε συνταξιούχο προϊστάμενό του, πόσες φορές είχε φυλάξει τα σπίτια των δίδυμων αδελφών και είχε πρωτοστατήσει στις συλλήψεις τους, γιατί οι άλλοι συνάδελφοί του, τους φοβούνταν. Ο συνταξιούχος αξιωματικός είπε “αλήθεια λέει”, ενώ νωρίτερα είχε διαβεβαιώσει το δικαστήριο ότι τόσο ο ίδιος, όσο και η Ασφάλεια Καλαμάτας ήξεραν ότι ο συγκεκριμένος αστυνομικός μιλάει με τον Χ.Β. (έναν εκ των δίδυμων αδελφών). Είπε ακόμη ότι εκείνη την περίοδο ο Χ.Β. δεν ήταν καταζητούμενος, αλλά γνωστός στην υπηρεσία ως “παλιός κακοποιός”, άλλωστε -πρόσθεσε- είναι μια “πρακτική της Αστυνομίας” να έχει επαφές και με τους καλούς και με τους κακούς.

Ο συνταξιούχος αστυνομικός επεσήμανε επίσης στην κατάθεσή του ότι η εμπλοκή του συναδέλφου του στην υπόθεση είναι δύο τηλεφωνήματα και αναρωτήθηκε πώς γίνεται να είναι κάποιος μέλος μιας εγκληματικής οργάνωσης, χωρίς να έχει συχνή επικοινωνία. 

 

ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΜΑΡΤΥΡΕΣ

Χθες ολοκληρώθηκε η εξέταση 17 μαρτύρων κατηγορίας. Μεταξύ αυτών και αστυνομικοί οι οποίοι περιέγραψαν ποια ήταν τα ευρήματα από τις κατ' οίκον έρευνες. Πάντως, όπως ειπώθηκε στο δικαστήριο, οι ποσότητες των ναρκωτικών δεν ήταν μεγάλες, ενώ βρέθηκαν και κάποια όπλα. Στα ευρήματα που ξεχωρίζουν -όπως κατέθεσε αστυνομικός- είναι χαρτάκια με ιδιόχειρες σημειώσεις με ποσά και δίπλα ονόματα μαγαζιών. Τα σημειώματα αυτά βρέθηκαν, σύμφωνα πάντα με την κατάθεση του αστυνομικού, στα σπίτια των Γ.Π. και Χ.Β. Πάντως η συνήγορος του Χ.Β., κ. Παντελεάκη παρενέβη για να πει ότι πουθενά στη δικογραφία δεν αναφέρεται ότι βρέθηκε τέτοιο σημείωμα στο σπίτι του εντολέα της. 

Στις καταθέσεις που ξεχωρίζουν είναι αυτή ενός κτηνίατρου, ο οποίος διαβεβαίωσε ότι ο Β.Β. είχε πρόβατα, σκυλιά και άλογα στο αγρόκτημά του. Βεβαίωσε, επίσης, ότι μια προβατίνα είχε μαστίτιδα και ψόφησε, με συνέπεια τα αρνάκια της να χρειάζονται φροντίδα και τάισμα. Η κατάθεση αυτή είναι σημαντική, γιατί ο Β.Β. υποστηρίζει ότι αναφορές στις ηχογραφημένες συνομιλίες σε “πρόβατα” και μια “γκλίτσα”, δεν είναι κωδικοποιημένα μηνύματα που αφορούσαν στο διπλό φονικό του Φιλίπ Μεσάι και του γιου του Κέρι, αλλά στα πρόβατά του.