Πέμπτη, 05 Αυγούστου 2021 09:06

Καλαμάτα: Στον ανακριτή σήμερα ο 52χρονος μητροκτόνος

Γράφτηκε από την

Σήμερα αναμένεται να οδηγηθεί στον ανακριτή Καλαμάτας ο 52χρονος μητροκτόνος ο οποίος την Τρίτη σκότωσε την κατάκοιτη μητέρα του στη Μικρή Μαντίνεια, με μια μαχαιριά στο λαιμό.

Ο συλληφθείς, ο οποίος αυτοτραυματίστηκε επιπόλαια στο λαιμό με το μαχαίρι όταν μπήκαν οι αστυνομικοί στο σπίτι, συνεχίζει να παραμένει φρουρούμενος στο νοσοκομείο, αν και δεν χρειάζεται νοσηλεία. Ωστόσο χρειάζεται ψυχιατρική παρακολούθηση, καθώς πάσχει από ψυχιατρική νόσο, και εκκρεμεί η απολογία του στις ανακριτικές και εισαγγελικές αρχές, ώστε να αποφασιστεί ποια θα είναι η ποινική του μεταχείριση.

Εν τω μεταξύ, σε έρευνα που έκαναν οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Καλαμάτας στο σπίτι του μητροκτόνου βρήκαν ένα περίστροφο και πλήθος μαχαιριών. Θυμίζουμε πως όταν έκοψε την τραχεία στο λαιμό της μάνας του, έξω από το σπίτι βρίσκονταν αστυνομικές δυνάμεις και ένας διαπραγματευτής της Διεύθυνσης Αστυνομίας Μεσσηνίας, που παρουσία εισαγγελέα προσπαθούσε να τον πείσει να τους ακολουθήσει, καθώς υπήρχε εισαγγελική παραγγελία για ψυχιατρική ακούσια εξέτασή του. Μάλιστα, από τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Πελοποννήσου διατάχθηκε και η διοικητική διερεύνηση της υπόθεσης.

Οταν ρωτήσαμε τη σκοπιμότητα της εν λόγω ενέργειας και αν θα διερευνηθούν τυχόν παραλείψεις ή ευθύνες από την πλευρά των αστυνομικών, μας απάντησαν ότι πρόκειται για τυπική διαδικασία. Και επειδή η ανθρωποκτονία και ο αυτοτραυματισμός συντελέστηκαν στο πλαίσιο αστυνομικής επιχείρησης, η υπηρεσία οφείλει να διευκρινίσει τις συνθήκες κάτω από τις οποίες συνέβησαν τα περιστατικά, καθώς και τις ενέργειες των παρόντων αστυνομικών. Χωρίς, όπως μας τόνισαν, να υπάρχει υπόνοια ότι δεν ακολουθήθηκαν οι ενδεδειγμένες ενέργειες και δεν τίθεται θέμα πειθαρχικής δίωξης ή παραπτώματος.