Τρίτη, 03 Αυγούστου 2021 20:57

Σκότωσε τη μητέρα του με μαχαιριά στο λαιμό - To χρονικό του εγκλήματος στη Μικρή Μαντίνεια (βίντεο)

 

Με μια μαχαιριά… ακριβείας στο λαιμό, ένας 52χρονος με ψυχικά προβλήματα σκότωσε σήμερα λίγο πριν τη 1 το μεσημέρι την κατάκοιτη 86χρονη μητέρα του, στη Μικρή Μαντίνεια.

Ο 52χρονος, βρισκόμενος σε κατάσταση αμόκ και ενώ ειδικός διαπραγματευτής της Αστυνομίας προσπαθούσε να τον πείσει να τους ακολουθήσει, μπήκε κάποια στιγμή στο σπίτι και μετά ακούστηκε μια φωνή. Οι αστυνομικές δυνάμεις που είχαν ακροβολιστεί κρυμμένες τριγύρω, για να μην τον προκαλούν, έτρεξαν μέσα και αντίκρισαν νεκρή τη μάνα στο κρεβάτι της - ενώ ο δράστης είχε αυτοτραυματιστεί επιπόλαια στο λαιμό με το μαχαίρι.

Ο άνδρας που διέπραξε το έγκλημα πάσχει από ψυχιατρική νόσο και όταν σταματά τη φαρμακευτική του αγωγή γίνεται βίαιος και προκαλεί επεισόδια. Σήμερα στη 1 τα ξημερώματα σε κατάσταση υπερδιέγερσης άναψε φωτιά στον κήπο του σπιτιού, οπότε κλήθηκε η Πυροσβεστική για την κατάσβεσή της. Νωρίτερα, είχε κατέβει στην παραλία και πέταγε διάφορα αντικείμενα στους λουόμενους. Μάλιστα, έσπευσαν και αστυνομικοί στο σπίτι, οι οποίοι έφυγαν όταν βεβαιώθηκαν ότι είχε ηρεμήσει.

Σήμερα, πριν γίνει το φονικό, οι αστυνομικοί είχαν επιστρέψει στο σπίτι του 52χρονου μαζί με τον εισαγγελέα και τον ειδικό διαπραγματευτή της Διεύθυνσης Αστυνομίας Μεσσηνίας, προκειμένου να εκτελέσουν εισαγγελική παραγγελία για ακούσια νοσηλεία. Εκείνος όμως με το που τους είδε να επιστρέφουν έγινε έξαλλος – και ενώ ο διαπραγματευτής προσπαθούσε να τον πείσει να τους ακολουθήσει, αυτός χάθηκε για μια στιγμή μέσα στο σπίτι και ακολούθησε ό,τι ακολούθησε.

Σύμφωνα με τον ιατροδικαστή του Νοσοκομείου Καλαμάτας που είδε το πτώμα της μητέρας, ο θάνατός της φαίνεται ότι επήλθε από “τραύμα τομής στην τραχηλική χώρα” ενώ αύριο θα γίνει από τον ίδιο η νεκροψία-νεκροτομή. Οι αστυνομικοί με μεγάλη δυσκολία κατάφεραν να ακινητοποιήσουν τον 52χρονο, που παρά τον τραυματισμό του συνέχιζε να αντιστέκεται, και με τη βοήθεια των διασωστών του ΕΚΑΒ οι οποίοι φρόντισαν το τραύμα στο λαιμό του τον οδήγησαν στα Επείγοντα του Νοσοκομείου Καλαμάτας. Εκεί οι ιατροί του έκαναν ράμματα και μετά από κάποιες ώρες πήρε εξιτήριο, και αφού ακολουθηθούν οι προβλεπόμενες από το νόμο διαδικασίες και ασκηθεί ποινική δίωξη αναμένεται να οδηγηθεί στο ψυχιατρείο των φυλακών Κορυδαλλού, ώστε να εξεταστεί από ψυχιάτρους και να γίνει πραγματογνωμοσύνη.

ΣΟΚΑΡΙΣΜΕΝΟΙ ΟΙ ΠΕΡΙΟΙΚΟΙ

Οι γείτονες του 52χρονου δεν κατάλαβαν ότι σκότωσε τη μάνα του μέχρι που είδαν τα περιπολικά και τα ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ. Όλοι γνώριζαν ότι κατά καιρούς γίνεται έξαλλος και προκαλεί διάφορα επεισόδια, αλλά εκτός από μια συγγένισσά του, η οποία σε δηλώσεις της στους δημοσιογράφους είπε ότι περίμενε πως θα σκότωνε τη μάνα του και θα αυτοκτονούσε, κανένας άλλος δεν περίμενε αυτή την τραγική κατάληξη.

Κάποιοι μιλώντας για το τι άκουσαν ή είδαν οι ίδιοι, είπαν ότι είδαν τη φωτιά που έβαλε ο 52χρονος τα ξημερώματα στον κήπο και κάλεσαν την Πυροσβεστική, όπως είδαν και τις αστυνομικές δυνάμεις. Το μεσημέρι, όταν έγινε το φονικό, περίοικοι είπαν πως άκουσαν μια πόρτα να σπάει και ύστερα φωνές, που προφανώς ήταν κατά την έφοδο των αστυνομικών στο σπίτι και την προσπάθειά τους να ακινητοποιήσουν το δράστη.