Τρίτη, 09 Απριλίου 2013 11:23

Ο Δημοτικός Σύμβουλος Γιάν. Καμβυσίδης: Δύο φορές κατηγορούμενος για τη Μαραθόλακκα

Ο Δημοτικός Σύμβουλος Γιάν. Καμβυσίδης: Δύο φορές κατηγορούμενος για τη Μαραθόλακκα

Κατηγορούμενος στο δικαστήριο σε δύο υποθέσεις για τη Μαραθόλακκα, στις 16 Απριλίου και στις 25 Ιουνίου, είναι ο δημοτικός σύμβουλος Καλαμάτας - πρώην αντιδήμαρχος καθαριότητας Γιάννης Καμβυσίδης.


Σήμερα η Οικονομική Επιτροπή αναμένεται να συζητήσει και να αποφασίσει την υποστήριξή του από τη Νομική Υπηρεσία του δήμου.
Σύμφωνα με το κλητήριο θέσπισμα, για την υπόθεση του Απριλίου, "την 1/1/2009 με την ιδιότητά του ως αντιδήμαρχος Καλαμάτας και υπεύθυνος καθαριότητας, με πρόθεση, προκάλεσε ρύπανση ή υποβάθμιση του περιβάλλοντος με πράξη ή παράλειψη που αντιβαίνει στις διατάξεις του νόμου αυτού. Συγκεκριμένα, στον ανωτέρω τόπο και χρόνο και με την ανωτέρω ιδιότητά του, διά παραλείψεως, σε μήκος 100 μέτρων στον γκρεμό, εναπόθεσε μπάζα από υλικά οικοδομών, κουφάρια ζώων, παλαιά έπιπλα και πλαστικές χαλασμένες γλάστρες, με αποτέλεσμα να προκληθεί ρύπανση και έτσι να απειληθεί υποβάθμιση του περιβάλλοντος".
Για τη δεύτερη περίπτωση, εντός του Απριλίου του 2010, "με περισσότερες πράξεις που συνιστούν εξακολούθηση του ιδίου εγκλήματος, με πρόθεση, προκάλεσε ρύπανση ή υποβάθμιση του περιβάλλοντος με πράξη ή παράλειψη που αντιβαίνει στις διατάξεις του νόμου αυτού. Συγκεκριμένα, στον ανωτέρω τόπο και κατά το ως άνω χρονικό διάστημα και την ανωτέρω ιδιότητά του, σε υπαίθριο χώρο, παραπλεύρως της εθνικής οδού, σε διερχόμενο ρέμα, διαπιστώθηκε, κατόπιν διενεργηθείσας αυτοψίας από υπαλλήλους της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος και της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας της Ν.Α. Μεσσηνίας, στις 20/4/2010, ότι εντός αυτού (ρέματος) υπήρχε υγρό μαύρου χρώματος με χαρακτηριστική δυσάρεστη οσμή απορριμμάτων και χαμηλή ροή. Το δε σημείο που πραγματοποιήθηκε ο έλεγχος ευρίσκεται πλησίον του ΧΑΔΑ Μαραθόλακκας και εντοπίζεται σε θέση βορειοδυτικά του ΧΑΔΑ Μαραθόλακκας και σε χαμηλότερο υψομετρικά σημείο, με αποτέλεσμα να προκληθεί ρύπανση και έτσι να επέλθει υποβάθμιση του περιβάλλοντος".