Πέμπτη, 18 Απριλίου 2013 11:49

Από 5 χρόνια σε 3 τσιγγάνες που έκλεψαν χρυσαφικά

Γράφτηκε από την

Ενοχες για την κλοπή χρυσαφικών αξίας 7.000 ευρώ από σπίτι στην Καλαμάτα έκρινε 3 τσιγγάνες το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων και καταδίκασε την κάθε μία σε κάθειρξη 5 ετών. Στο σπίτι της μιας από τις κατηγορούμενες βρέθηκαν δύο χρυσά βραχιόλια τα οποία αναγνώρισαν ως δικά τους δύο γυναίκες.

Αντίθετα η έλλειψη στοιχείων για την ενοχή τους σε τρεις παρόμοιες περιπτώσεις κλοπής, οδήγησε το δικαστήριο στην αθώωσή τους. Οι τρεις τσιγγάνες (η μία δεν παρέστη χθες στο δικαστήριο και εκπροσωπήθηκε από το συνήγορό της) άνοιγαν χωρίς να αφήνουν ίχνη διάρρηξης τις πόρτες διαμερισμάτων και χωρίς να ανακατώσουν το παραμικρό, έκλεβαν από τις μπιζουτιέρες μόνο χρυσαφικά μεγάλης αξίας. Και οι τρεις με πρόσχημα ότι πωλούν εμπορεύματα μέσα σε διάστημα 15 ημερών (τέλη Ιουνίου - αρχές Ιουλίου 2008) κατηγορούντο ότι έκλεψαν από 5 διαμερίσματα στην Καλαμάτα χρυσαφικά συνολικής αξίας 31.000 ευρώ. Οι αστυνομικοί συνέλαβαν τις κατηγορούμενες όταν πολίτης τους ειδοποίησε πως στην πολυκατοικία του περιφέρονται τσιγγάνες και δείχνουν ύποπτες. Οπως είπε χθες στο δικαστήριο, εκείνο το διάστημα είχαν φύγει διακοπές οι υπόλοιποι ένοικοι. Οταν επέστρεψε μετά από δουλειά άκουσε να χτυπά το κουδούνι της πόρτας του, κοίταξε και είδε δύο τσιγγάνες να τρέχουν προς το δώμα. Μόλις κατάλαβε ότι κάτι συμβαίνει κλείδωσε την πόρτα της εισόδου και πήρε τηλέφωνο την Αστυνομία. Οι άνδρες της Ασφάλειας, που εν τω μεταξύ είχαν ειδοποιηθεί, βρήκαν τη μία από τις τρεις έξω από την πόρτα του διαμερίσματος του μάρτυρα, ενώ και οι άλλες δύο είχαν εγκλωβιστεί μέσα στην πολυκατοικία και δεν μπορούσαν να φύγουν. 

Οπως κατέθεσε αστυνομικός της Ασφάλειας, σε όλες τις περιπτώσεις δεν υπήρχαν ίχνη παραβίασης και δεν αναστάτωναν το σπίτι αλλά έβρισκαν και έκλεβαν μόνο χρυσαφικά μεγάλης αξίας. 

Ν.Κ.