Τρίτη, 23 Νοεμβρίου 2021 08:48

Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Καλαμάτας: Ολοκληρώθηκε η ακροαματική διαδικασία στη δίκη των 21

Γράφτηκε από την
Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Καλαμάτας: Ολοκληρώθηκε η ακροαματική διαδικασία στη δίκη των 21

 

Ολοκληρώθηκε χθες η ακροαματική διαδικασία στη δίκη των 21, οι οποίοι κατηγορούνται ως μέλη και συνεργάτες εγκληματικού δικτύου αποτελούμενου από δύο εγκληματικές οργανώσεις, το οποίο φέρεται ότι εμπορευόταν αλβανικό χασίς και ελληνικό από τον Ταΰγετο και εξαρθρώθηκε πέρυσι τον Ιούλιο από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Καλαμάτας, μετά από πολύμηνη παρακολούθηση των τηλεφωνικών συνομιλιών των κατηγορουμένων.

Η δίκη ξεκίνησε ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Καλαμάτας την περασμένη Τετάρτη και ολοκληρώθηκε ύστερα από τρεις συνεδριάσεις, ενώ η απόφαση του δικαστηρίου θα ανακοινωθεί στις 6 Δεκεμβρίου.

Ηδη ο εισαγγελέας εισηγήθηκε μετατροπή της κατηγορίας για συγκρότηση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση σε σύσταση συμμορίας, καθώς δεν αποδείχτηκε ότι υπήρχε αντίστοιχη δομή ή εσωτερική διάρθρωση τέτοια ώστε να στοιχειοθετείται το αδίκημα. Σε αυτό αναφέρθηκαν στις αγορεύσεις τους και οι υπερασπιστές των κατηγορουμένων, οι οποίοι τόνισαν πως δεν στοιχειοθετείται ούτε η σύσταση και συμμετοχή σε συμμορία. Οι όποιες συναλλαγές και συμφωνίες στα τηλέφωνα, είπαν οι συνήγοροι, δεν ήταν τίποτε παραπάνω από εξυπηρετήσεις μεταξύ χρηστών, που ο ένας πωλούσε στον άλλον για να βγάλει τη δόση του.

Ν.Κ.


NEWSLETTER