Παρασκευή, 11 Φεβρουαρίου 2022 18:40

Μικτό Ορκωτό Εφετείο Καλαμάτας: 8 χρόνια για ασέλγεια στην κόρη της πρώην συζύγου του

Γράφτηκε από την
Μικτό Ορκωτό Εφετείο Καλαμάτας: 8 χρόνια για ασέλγεια στην κόρη της πρώην συζύγου του

Ομόφωνα ένοχο κήρυξε χθες το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Καλαμάτας έναν κατηγορούμενο για τις πράξεις της κατάχρησης ανηλίκου σε ασέλγεια, από οικείο και σύνοικο, κατ’ εξακολούθηση, και για την αποπλάνηση ανηλίκου νεότερου των 12 ετών.

Ο κατηγορούμενος, ο οποίος ασελγούσε στην ανήλικη κόρη της πρώην συζύγου του, τα απογεύματα που εκείνη ήταν στη δουλειά και αυτός έμενε με το κορίτσι στο σπίτι, καταδικάστηκε σε ποινή κάθειρξης 8 χρόνων.
Πρωτόδικα ο κατηγορούμενος είχε καταδικαστεί το Φεβρουάριο του 2019 από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Κυπαρισσίας με το ελαφρυντικό του πρότερου σύννομου βίου σε ποινή κάθειρξης 14 χρόνων (8 χρόνια για την κατάχρηση και 10 χρόνια για την αποπλάνηση, που συγχωνεύτηκε σε 14 χρόνια), όμως με διάταξη του νέου ποινικού κώδικα που τροποποιήθηκε πέρυσι, η αποπλάνηση απορροφάται από την κατάχρηση ανηλίκου στην επιμέτρηση και επιβάλλεται μία ποινή και για τις δύο πράξεις.
Ο συνήγορος πολιτικής αγωγής Αγγελος Βλαχονικολός, μιλώντας στην “Ε”, μας είπε ότι η οικογένεια νιώθει δικαιωμένη από την ομόφωνη καταδίκη του κατηγορουμένου και στο δεύτερο βαθμό.
Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο καταδικασθείς ασελγούσε στο κορίτσι για ενάμιση χρόνο και η ανήλικη το αποκάλυψε τον Φεβρουάριο του 2018 στη μητέρα της, που έκανε και την καταγγελία στην Ασφάλεια Καλαμάτας. Ο καταδικασθείς εκμεταλλευόταν προφανώς την απουσία της συζύγου του (καθώς τότε ήταν ακόμη παντρεμένοι) και την εμπιστοσύνη που επεδείκνυε στο πρόσωπό του, ασελγώντας σε βάρος του ανήλικου κοριτσιού.
Η δίκη στο ΜΟΕ Καλαμάτας διεξήχθη κεκλεισμένων των θυρών και η μαρτυρία της ανήλικης είχε βιντεοσκοπηθεί, όπως προτάσσει ο νομοθέτης για την προστασία των ανηλίκων. Ο κατηγορούμενος μέσω της συνηγόρου του αρνήθηκε τις κατηγορίες, ενώ την ενοχή του πρότεινε στην αγόρευσή της και η εισαγγελέας.
Ν.Κ.

 

 


NEWSLETTER