Τρίτη, 11 Οκτωβρίου 2022 21:43

Προκαταρκτική από τον εισαγγελέα για πιάτσα ταξί στην Κυπαρισσία

Προκαταρκτική από τον εισαγγελέα για πιάτσα ταξί στην Κυπαρισσία

 

Προκαταρκτική εξέταση για 7 μέλη της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής του Δήμου Τριφυλίας ξεκίνησε από το Α.Τ. Τριφυλίας μετά από παραγγελία της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Κυπαρισσίας για το θέμα της μεταφοράς της πιάτσας ταξί στην Κυπαρισσία.

Για χθες υπήρχε κλήση ώστε να δώσουν ανωμοτί εξηγήσεις για το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος και της ηθικής αυτουργίας, οι 7 δημοτικοί σύμβουλοι που συμμετείχαν στη συνεδρίαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής, όπου είχε ληφθεί απόφαση για τη μεταφορά της πιάτσας.

Στην εισαγγελική παραγγελία στα πλαίσια της προκαταρκτικής εξέτασης, πέρα από τις ανωμοτί εξηγήσεις το Α.Τ. Τριφυλίας ζητεί να διευκρινιστεί από το Δήμο Τριφυλίας εάν για τη χωροθέτηση της εν λόγω θέσης στάθμευσης ταξί (πιάτσα) εκπονήθηκε κυκλοφοριακή μελέτη (ως ορίζεται στην υπ’ αριθμ. 41911/2021 υπουργική απόφαση) από την αρμόδια Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Τριφυλίας. Να σημειωθεί ότι η ύπαρξη ή μη κυκλοφοριακής μελέτης και το αν χρειάζεται είχε προκαλέσει έντονες αντιπαραθέσεις στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Κ.Μπ.