Παρασκευή, 14 Οκτωβρίου 2022 08:33

Μικτό Ορκωτό Εφετείο Καλαμάτας: Μείωση ποινής σε 67χρονο κτηνοτρόφο από το Δώριο που είχε πυροβολήσει συγχωριανό του

Γράφτηκε από την
Μικτό Ορκωτό Εφετείο Καλαμάτας: Μείωση ποινής σε  67χρονο κτηνοτρόφο από το Δώριο που είχε πυροβολήσει συγχωριανό του

Σε φυλάκιση 3 χρόνων και 4 μηνών καταδίκασε το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Καλαμάτας τον 67χρονο σήμερα κτηνοτρόφο από το Δώριο, που στις 2 Δεκεμβρίου 2014 πυροβόλησε στο αριστερό πόδι συγχωριανό του μετά από καβγά για ένα βοσκότοπο, μπροστά σε άλλους χωριανούς τους στην πλατεία του χωριού.

Πρωτόδικα είχε καταδικαστεί σε κάθειρξη 7 χρόνων και 8 μηνών για βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη, παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία (σ.σ. με τις ίδιες κατηγορίες καταδικάστηκε και χθες από το ΜΟΕ Καλαμάτας) και αφού δόθηκε αναστέλλουσα δύναμη στην έφεσή του είχε αφεθεί ελεύθερος υπό όρους. Χθες το δικαστήριο αναγνώρισε στον κατηγορούμενο τα ελαφρυντικά του πρότερου σύννομου βίου και της μεταγενέστερης καλής συμπεριφοράς μειώνοντας έτσι την ποινή του -η οποία ανεστάλη για 3 χρόνια υπό τους όρους της επιτήρησής του από επιμελητή Κοινωνικής Αρωγής και της υποχρέωσης να δίνει το “παρών” μια φορά το μήνα στο αστυνομικό τμήμα. Επίσης το δικαστήριο επεδίκασε ποσό 44 ευρώ για χρηματική ικανοποίηση στον παθόντα.   

Ο κατηγορούμενος, ο οποίος αρχικά είχε κατηγορηθεί για απόπειρα ανθρωποκτονίας από πρόθεση, δεν παρέστη χθες στη δίκη αλλά εκπροσωπήθηκε δια του συνηγόρου του.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο και τη μαρτυρία του παθόντα, καθώς και άλλων μαρτύρων στη δίκη, ο κατηγορούμενος πυροβόλησε τρεις φορές στο αριστερό πόδι τον 70χρονο σήμερα συγχωριανό του, μετά από καβγά μπροστά σε άλλους χωριανούς τους στην πλατεία του χωριού. Δράστης και θύμα δεν ήταν η πρώτη φορά που τσακώνονταν για το πού θα βόσκουν τα πρόβατά τους και γιατί δεν τα έβρισκαν για τα σύνορα σε ένα χωράφι.

Το μεσημέρι που ο κατηγορούμενος πυροβόλησε τον 70χρονο, στις 2 Δεκεμβρίου 2014, ο καβγάς αγρίεψε και το θύμα βούτηξε από το λαιμό τον κατηγορούμενο και τον πέταξε πάνω στο καπό του αυτοκινήτου του. Συγχωριανοί τους, τους χώρισαν και τότε ήταν που ο δράστης πήρε από το πίσω κάθισμα του αυτοκινήτου την καραμπίνα που είχε μέσα και τον πυροβόλησε. Ο κατηγορούμενος πυροβόλησε με την καραμπίνα από πολύ κοντά στη γάμπα τον συγχωριανό του και οι γιατροί πάλεψαν να σώσουν το πόδι του, που κινδύνευε με ακρωτηριασμό. Το ίδιο το θύμα χθες κατέθεσε στη δίκη ότι το πόδι του ακόμα και σήμερα κινδυνεύει να του το κόψουν, ενώ περπατά με τη βοήθεια πατερίτσας.

Ν.Κ.


NEWSLETTER