Πέμπτη, 03 Νοεμβρίου 2022 15:55

Καλαμάτα: Αύριο στον Ανακριτή η Αλβανιδα και ο Σαουδάραβας για τη διακίνηση μεταναστών με νοικιασμένα αυτοκίνητα

Γράφτηκε από την
Καλαμάτα: Αύριο στον Ανακριτή η Αλβανιδα και ο Σαουδάραβας για τη διακίνηση μεταναστών με νοικιασμένα αυτοκίνητα

Απολογούνται αύριο στον ανακριτή Καλαμάτας η 30χρονη Αλβανίδα και ο 27χρονος Σαουδάραβας που συνελήφθησαν την Τρίτη από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας και κατηγορούνται ότι υπεξαιρούσαν αυτοκίνητα τα οποία μίσθωναν από εταιρείες ενοικιάσεως, για να παραλαμβάνουν παράτυπους μετανάστες από προσυμφωνημένα σημεία στον Έβρο και να τους μεταφέρουν προς τη Θεσσαλονίκη, την Αθήνα ή και αλλού.

Όπως έγραφε από χθες το eleftheriaonline.gr, από την έρευνα της Ασφάλειας Καλαμάτας, σε συνεργασία με το Τμήμα Ασφάλειας Παύλου-Μελά στη Θεσσαλονίκη, όπου βρέθηκε εγκαταλελειμμένο αυτοκίνητο που νοίκιασαν από εταιρεία στην Καλαμάτα, η Αλβανίδα, συνοδευόμενη από τον Σαουδάραβα, φέρεται να νοίκιασε από τις 6 Σεπτεμβρίου έως και την 1η Νοεμβρίου, με πλαστή ταυτότητα και πλαστή άδεια οδήγησης, 8 αυτοκίνητα από εταιρείες ενοικιάσεως στην Καλαμάτα, την Κόρινθο, τη Χαλκίδα, τη Λαμία και τη Θεσσαλονίκη, για λογαριασμό κυκλώματος διακινητών.

Τέσσερα από αυτά τα αυτοκίνητα βρέθηκαν παρατημένα στη Θεσσαλονίκη και σε περιοχές κοντά στα σύνορα από περιπολούντες αστυνομικούς, ενώ ένα ακόμα βρήκαν κατεστραμμένο και άλλα τρία δεν εντοπίστηκαν ποτέ. Οι δύο συλληφθέντες φέρονται ότι είχαν αποπειραθεί άλλες δύο φορές να υπεξαιρέσουν αυτοκίνητα από εταιρείες ενοικιάσεως στην Καλαμάτα.

Σε μια ακόμα προσπάθεια το βράδυ της περασμένης Τρίτης, οι αστυνομικοί της Ασφάλειας τους περίμεναν να ολοκληρώσουν τις διαδικασίες της εκμίσθωσης του οχήματος για να επέμβουν και να συλλάβουν τους δύο κατηγορούμενους. Κατά την προανάκριση η Αλβανίδα κατηγορούμενη φέρεται να ομολόγησε ότι στρατολογήθηκε από μέλη κυκλώματος διακίνησης μεταναστών, για να νοικιάζει τα αυτοκίνητα.

Οι δύο κατηγορούμενοι απολογούνται σήμερα για τα αδικήματα της συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, της πλαστογραφίας, της υπεξαίρεσης αντικειμένων ιδιαίτερα μεγάλης αξίας και της παράβασης της νομοθεσίας περί αλλοδαπών, καθώς διέμεναν παράνομα στη χώρα.

Οι έρευνες συνεχίζονται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας προκειμένου να διερευνηθεί περαιτέρω το εύρος της εγκληματικής τους δραστηριότητας, καθώς και η ταυτοποίηση των υπόλοιπων μελών της εγκληματικής οργάνωσης.

Ν.Κ.

 


NEWSLETTER