Δευτέρα, 30 Ιανουαρίου 2023 08:51

Δολοφονία "Αμερικάνου" στην Καλαμάτα: Ολα ξεκίνησαν από τη “χαλασμένη” κοκαΐνη

Γράφτηκε από την
Δολοφονία "Αμερικάνου" στην Καλαμάτα: Ολα ξεκίνησαν από τη “χαλασμένη” κοκαΐνη

 

Ένα αλισβερίσι κοκαΐνης που… χάλασε, γιατί ο “Αμερικάνος” κορόιδεψε τον 38χρονο Αλβανό, φαίνεται να είναι το κίνητρο πίσω από τη δολοφονία, του 47χρονου “Αμερικάνου” ή “Gus”, το πρωί της 20ης Ιανουαρίου στη συμβολή των οδών Υδρας και Σόλωνος, στην Καλαμάτα.

Ο 38χρονος Αλβανός δολοφόνος οδηγήθηκε το Σάββατο ενώπιον της ανακρίτριας Καλαμάτας και υποστήριξε ότι δεν ήθελε να σκοτώσει τον 47χρονο Ελληνομερικανό, αλλά ήθελε να του ζητήσει εξηγήσεις γιατί ο “Αμερικάνος” του είχε πουλήσει 5 γραμ. “χαλασμένη” κοκαΐνη και τον έστειλε στο νοσοκομείο.

Μετά την απολογία του κρίθηκε από την εισαγγελέα και την ανακρίτρια προσωρινά κρατούμενος για ανθρωποκτονία εκ προθέσεως σε ήρεμη ψυχική κατάσταση κατά συναυτουργία. Ένας 22χρονος αλβανικής καταγωγής και φερόμενος ως συνεργός στο έγκλημα έδωσε εξηγήσεις στην ανακρίτρια για τη δολοφονία την περασμένη Τετάρτη και οδηγήθηκε στις φυλακές, καθώς κρίθηκε προσωρινά κρατούμενος.

Ο ΚΑΒΓΑΣ ΤΟΝ ΟΚΤΩΒΡΙΟ ΚΑΙ Η ΚΟΚΑΪΝΗ… ΔΩΡΟ

Στο απολογητικό υπόμνημα που κατέθεσε ο Αλβανός δολοφόνος στην ανακρίτρια φέρεται να πήρε πάνω του τη δολοφονία του “Αμερικάνου”, και ισχυρίστηκε ότι ο 22χρονος κατηγορούμενος ως συνεργός του απλά ήθελε να αγοράσει 2 γραμ. κοκαΐνη από το θύμα κι αφού ήταν παρέα “εκμεταλλεύτηκε” το ραντεβού. Σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του 38χρονου, με τον “Αμερικάνο” είχαν διαφορές γιατί “ψώνιζε” από αυτόν κοκαΐνη και πέρυσι το Σεπτέμβριο κατέληξε στο νοσοκομείο. Όταν βγήκε από το νοσοκομείο διέδωσε στην Καλαμάτα ότι ο “Αμερικάνος” πουλάει “χαλασμένη” κοκαΐνη κι ένα βράδυ προς τα τέλη Οκτωβρίου, έξω από ένα νυχτερινό μαγαζί, βουτήχτηκαν στα χέρια και ο “Αμερικάνος” τον βάρεσε. Εν καιρώ δόθηκαν ωστόσο κάποιες αμοιβαίες εξηγήσεις, και το θύμα -σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του δολοφόνου του- παραδέχτηκε ότι του πούλησε νοθευμένη κοκαΐνη. Και του έταξε, για να εξιλεωθεί απέναντί του, να του δώσει ρεγάλο 10 γραμ. κοκαΐνης.

ΚΟΥΒΑΛΟΥΣΕ ΠΑΝΤΟΥ ΤΟ ΠΙΣΤΟΛΙ

Την… κοκαΐνη δώρο όμως όλο κι ανέβαλε να του τη δώσει ο “Αμερικάνος”, γιατί υποτίθεται ότι δεν είχε, και όταν έκλεισε το ραντεβού με τον 22χρονο για τα 2 γραμ., ο κατηγορούμενος ως δολοφόνος φέρεται να επικαλέστηκε πως βρήκε την ευκαιρία για να τον ξεμπροστιάσει και να πάρει ότι του ΄χε τάξει. Το εννιάρι πιστόλι με το οποίο σκότωσε το θύμα του (σ.σ. και μετά εξαφάνισε πετώντας το στη θάλασσα) πυροβολώντας το μια φορά στην κνήμη του αριστερού του ποδιού, ισχυρίστηκε πως το κουβαλούσε πάντα μαζί του. Φέρεται μάλιστα να ισχυρίστηκε πως αν ήθελε να σκοτώσει τον “Αμερικάνο” δεν θα τον πυροβολούσε στο πόδι πρωινή ώρα και στο κέντρο της Καλαμάτας, αλλά με καλυμμένα χαρακτηριστικά και νύχτα θα έστηνε καρτέρι έξω από το σπίτι του.

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ Ο ΒΟΥΛΓΑΡΟΣ

Ενώπιον της ανακρίτριας βρέθηκε το Σάββατο και ένας 34χρονος Βούλγαρος, ο οποίος νοίκιαζε το δωμάτιο σε επιχείρηση Ενοικιαζόμενων στο Ακρογιάλι Αβίας, όπου κρυβόταν ο 38χρονος Αλβανός. Ο Βούλγαρος συνελήφθη μαζί του στο δωμάτιο και ήδη καταδικάστηκε στο Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Καλαμάτας σε 18 μήνες φυλάκιση με αναστολή για την υπόθαλψη εγκληματία, ενώ το Σάββατο απολογήθηκε στην ανακρίτρια για την κατηγορία της διακίνησης ναρκωτικών, καθώς στο δωμάτιο οι αστυνομικοί βρήκαν 80 γραμ. χασίς. Μετά την απολογία του αφέθηκε ελεύθερος από την εισαγγελέα και την ανακρίτρια με τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της εμφάνισής του δύο φορές το μήνα στο αστυνομικό τμήμα του τόπου διαμονής του.     

Η ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΗΓΟΡΟΥ

Ο συνήγορος του 38χρονου Αλβανού κατηγορουμένου Χαράλαμπος Λυκούδης δήλωσε μετά το πέρας της διαδικασίας: “Από τις περιστάσεις τελέσεως της πράξης και το σύνολο του αποδεικτικού υλικού καταδεικνύεται η έλλειψη ανθρωποκτόνου δόλου. Ο τόπος που είναι ένα πολυσύχναστο σημείο, ο χρόνος που είναι ώρα αιχμής, η μετάβαση με το αυτοκίνητό του, η αποφυγή κάθε μέσου κάλυψης των χαρακτηριστικών του, ο ένας και μοναδικός πυροβολισμός με κατεύθυνση προς το έδαφος παρόλο που ήταν σε απόσταση 2-3 μέτρων και θα μπορούσε, εάν ήθελε, να τον πυροβολήσει σε ευπαθές σημείο, είναι βασικοί ενδείκτες που οδηγούν αβίαστα στο συμπέρασμα ότι ο εντολέας μου δεν είχε σκοπό να αφαιρέσει ανθρώπινη ζωή. Είμαι βέβαιος ότι στην πορεία της υπόθεσης θα αλλάξει ο νομικός χαρακτηρισμός της πράξης”.


NEWSLETTER