Κυριακή, 18 Ιουνίου 2023 15:08

Καλαμάτα: Τι υποστηρίζουν οι 9 συλληφθέντες ως διακινητές (βίντεο)

Καλαμάτα: Τι υποστηρίζουν οι 9 συλληφθέντες ως διακινητές (βίντεο)

Κρατούμενοι στη Διεύθυνση Αστυνομίας Μεσσηνίας παραμένουν οι 9 Αιγύπτιοι συλληφθέντες, που φέρονται ως διακινητές μεταναστών στο πολύνεκρο ναυάγιο ανοιχτά της Πύλου.

Σύμφωνα με πληροφορίες και οι 9 αρνούνται τις κατηγορίες και δηλώνουν σοκαρισμένοι για όσα ακολούθησαν από την ανατροπή του αλιευτικού. Παράλληλα αναφέρουν ότι και οι ίδιοι έχουν σωθεί από θαύμα, καθώς δεν γνώριζαν να κολυμπούν.

Όσον αφορά τους επιβαίνοντες φέρονται να υποστηρίζουν ότι ναι μεν υπήρχαν γυναίκες ανάμεσά τους, αλλά όχι τόσες όσες έχουν αναφέρει πληροφορίες, αλλά και παιδιά που ήταν αποκλειστικά σε εφηβική ηλικία και όχι μικρότερα.

Οι απολογίες τους είναι προγραμματισμένες για αύριο Δευτέρα, αλλά λόγω του μεγάλου όγκου της δικογραφίας, αλλά και των συμπληρωματικών καταθέσεων οι διορισμένοι δικηγόροι τους φαίνεται ότι θα επιχειρήσουν να ζητήσουν εκ νέου προθεσμία, όπως δικαιούνται από τον νόμο.

Τέλος και σήμερα μεταφέρθηκαν στην Καλαμάτα ακόμα 4 εκ των διασωθέντων (5 είχαν μεταφερθεί χθες) από το Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης της Μαλακάσας στην Καλαμάτα για να δώσουν συμπληρωματική κατάθεση στο πλαίσιο της προανάκρισης, που βρίσκεται σε εξέλιξη από στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Καλαμάτας.