Δευτέρα, 26 Ιουνίου 2023 21:21

Καλαμάτα: Προφυλακίστηκαν 2 Μαροκινοί για διακίνηση μεταναστών - Νέα προθεσμία για τους Ιρακινούς

Καλαμάτα: Προφυλακίστηκαν 2 Μαροκινοί για διακίνηση μεταναστών - Νέα προθεσμία για τους Ιρακινούς

 

Στις φυλακές, ως προσωρινά κρατούμενοι, θα οδηγηθούν μετά την απολογία τους σήμερα στην ανακρίτρια Καλαμάτας, οι δύο Μαροκινοί που κατηγορούνται ως διακινητές των 60 μεταναστών και προσφύγων (ανάμεσά τους 7 γυναίκες και 14 παιδιά) από το ιρακινό Κουρδιστάν και το Ιράν.

Οι δύο Ιρακινοί συγκατηγορούμενοί τους, οι οποίοι -όπως και οι δύο προφυλακισθέντες Μαροκινοί- θεωρούνται μέλη ενός διεθνούς κυκλώματος διακίνησης μεταναστών, ζήτησαν και πήραν εκ νέου σήμερα προθεσμία για να απολογηθούν αύριο στην ανακρίτρια.

Οι 4 κατηγορούμενοι φέρονται να ήταν οι χειριστές και βοηθητικό προσωπικό στο ιστιοπλοϊκό σκάφος, με το οποίο οι οικογένειες των Κούρδων προσφύγων και οι Ιρανοί που επέβαιναν σε αυτό ξεκίνησαν το ταξίδι τους από ακτή της Τουρκίας με προορισμό την Ιταλία.

Την περασμένη Τετάρτη το ταξίδι τους τελείωσε στην Ελλάδα, όταν το ιστιοφόρο που τους μετέφερε έμεινε ακυβέρνητο μετά από μηχανική βλάβη, 27 ν.μ. νοτιοδυτικά του Ακρωτηρίου Ταίναρο.

Οι 64 επιβαίνοντες στο σκάφος διασώθηκαν από το πλοίο ανοιχτής θαλάσσης “Γαύδος” του Λιμενικού Σώματος και οδηγήθηκαν στο λιμάνι της Καλαμάτας -όπου φιλοξενήθηκαν στις αποθήκες μέχρι το μεσημέρι της περασμένης Παρασκευής, οπότε και αναχώρησαν για το Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης στη Μαλακάσα.

Ν.Κ.