Τετάρτη, 30 Αυγούστου 2023 08:04

Μεσσηνία: Προφυλακίστηκε η Βουλγάρα για τις τηλεφωνικές απάτες

Μεσσηνία: Προφυλακίστηκε η Βουλγάρα για τις τηλεφωνικές απάτες

Προσωρινά κρατούμενη κρίθηκε η “εισπράκτορας” της ομάδας απατεώνων, που έβαλε στις αρχές της περασμένης εβδομάδας στο στόχαστρο ανυποψίαστους πολίτες στην Καλαμάτα και το νομό, από τους οποίους επιχειρούσε να αποσπάσει αρκετές χιλιάδες ευρώ, τρομοκρατώντας τους τηλεφωνικά πως η κόρη τους έχει σπάσει το πόδι της και είναι στο νοσοκομείο, ισχυριζόμενοι πως χρειάζονται αρκετά χρήματα για να χειρουργηθεί.

Συγκεκριμένα πρόκειται για μία 60χρονη Βουλγάρα, που συνελήφθη το απόγευμα της περασμένης Τετάρτης επ' αυτοφώρω στην Καλαμάτα, όταν πήγε για να εισπράξει τα χρήματα από το δήθεν θύμα της, χωρίς βέβαια να ξέρει πως την περίμεναν οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας. Τη Δευτέρα, η συλληφθείσα πέρασε την πόρτα της ανακρίτριας Καλαμάτας προκειμένου να απολογηθεί για τις κατηγορίες της συμμετοχής της σε συμμορία με δύο ακόμα αγνώστους συνεργούς της, της τετελεσμένης απάτης και 9 αποπειρών απάτης. Ανακρίτρια και εισαγγελέας αποφάσισαν λοιπόν βάσει των στοιχείων της δικογραφίας ότι πρέπει να κριθεί προσωρινά κρατούμενη και να οδηγηθεί στις φυλακές ως υπόδικη.

Εν τω μεταξύ οι έρευνες συνεχίζονται για να αποκαλυφθεί όλο το εύρος δράσης της ομάδας των απατεώνων, που πιθανά να μην δρούσε μόνο στη Μεσσηνία.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το τελευταίο διάστημα οι απατεώνες έκαναν πλήθος τηλεφωνημάτων με απόκρυψη αριθμού, προσπαθώντας να ξεγελάσουν πολίτες και να τους πάρουν χρήματα, με το πρόσχημα ότι είναι νοσοκομειακοί γιατροί και πως το παιδί τους πρέπει να χειρουργηθεί άμεσα στο πόδι. Μάλιστα έλεγαν ότι θα χρειαστούν ακριβά υλικά (λάμες κλπ.) για το χειρουργείο και για τον λόγο αυτό ζητούσαν χρήματα με την “ταρίφα” να ξεκινάει από 70.000 ευρώ. 

ΤΟ ΤΗΛΕΦΩΝΗΜΑ ΚΑΙ Η ΣΥΛΛΗΨΗ

Η αντίστροφη μέτρηση για την απατεώνισσα άρχισε το απόγευμα της περασμένης Τετάρτης 23 του μήνα, όταν κάλεσαν στο σπίτι Καλαματιανής και μία άγνωστη έκανε στο τηλέφωνο ότι παίρνει από το νοσοκομείο, και της είπε πως η κόρη της έπεσε από τις σκάλες και έσπασε το πόδι της και για να τη χειρουργήσουν θέλουν 70.000 ευρώ! Φυσικά, η γυναίκα το κατάλαβε ότι είναι απάτη και ο σύζυγός της -ο οποίος ήταν παρών- ειδοποίησε την Ασφάλεια, οπότε σε συνεννόηση με τους αστυνομικούς τούς κράτησε στο τηλέφωνο, παζαρεύοντας το... τίμημα, πείθοντάς τους ότι δεν προλαβαίνει να μαζέψει περισσότερα από 9.500 ευρώ. Οι απατεώνες βέβαια δεν θα έχαναν την ευκαιρία και έτσι έκλεισαν το ραντεβού για να πάει η “εισπράκτορας” στο σπίτι της και να παραλάβει τα χρήματα σε μια νάιλον σακούλα, που η γυναίκα θα πετούσε από το μπαλκόνι του σπιτιού της. Εκεί την περίμεναν οι αστυνομικοί της Ασφάλειας και την συνέλαβαν.

Ν.Κ.