Σάββατο, 23 Σεπτεμβρίου 2023 08:47

Καλαμάτα: Τη Δευτέρα απολογούνται οι 3 για τη διακίνηση μεταναστών

Στην εισαγγελέα Καλαμάτας οδηγήθηκαν χθες οι 3 κατηγορούμενοι ως διακινητές των 90 μεταναστών, ανάμεσά τους και παιδιά από 2 χρόνων, οι οποίοι διασώθηκαν 40 ν.μ. δυτικά της Πύλου και την περασμένη Τετάρτη οδηγήθηκαν σταδιακά στις αποθήκες του λιμανιού της μεσσηνιακής πρωτεύουσας.

Οι δύο Αφγανοί και ο ένας Τούρκος, ηλικίας 26, 35 και 37 χρόνων, θεωρούνται μέλη διεθνούς κυκλώματος διακίνησης μεταναστών, και φέρονται να υποδείχθηκαν από τους υπόλοιπους ως χειριστές του σκάφους και βοηθητικό προσωπικό.

Χθες προσερχόμενοι ενώπιον των δικαστικών αρχών της πόλης, ζήτησαν και πήραν προθεσμία για να απολογηθούν την ερχόμενη Δευτέρα στην ανακρίτρια Καλαμάτας.

Εν τω μεταξύ χθες το μεσημέρι οι 89 από τους 90 διασωθέντες (46 άνδρες, 21 γυναίκες, 8 αγόρια και 15 κορίτσια) μεταφέρθηκαν με λεωφορεία σε δομές φιλοξενίας στην ενδοχώρα. Στο Νοσοκομείο Καλαμάτας με σοβαρά προβλήματα υγείας παραμένει νοσηλευόμενη μία 60χρονη γυναίκα από το Αφγανιστάν.

Το Αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος με ανακοίνωσή του ενημερώνει πως “η Διεύθυνση Ασφαλείας και Προστασίας Θαλασσίων Συνόρων σε συνεργασία με την Λιμενική Αρχή Καλαμάτας, αναλύει και επεξεργάζεται εις βάθος όλα τα στοιχεία που έχουν προκύψει και διερευνά την ενδεχόμενη συμμετοχή των συλληφθέντων και σε άλλες υποθέσεις, όπως επίσης και την συνεργασία τους με μέλη οργανωμένων κυκλωμάτων με ίδιες ή παρόμοιες εγκληματικές δραστηριότητες”.

Οι 3 κατηγορούμενοι ως διακινητές συνελήφθησαν για παράνομη είσοδο στη χώρα, για παράνομη διακίνηση αλλοδαπών ως μέλη εγκληματικής οργάνωσης, με την επιβαρυντική περίσταση της έκθεσης ζωής σε κίνδυνο.

Ν.Κ.