Κυριακή, 14 Απριλίου 2024 20:47

Η Κίνηση Ενεργών Πολιτών Τριφυλίας για το Πρωτοδικείο Κυπαρισσίας

«Η Κίνηση Ενεργών Πολιτών Τριφυλίας συμπαραστέκεται στον δίκαιο αγώνα των δικηγόρων της Κυπαρισσίας για την υποβάθμιση που οδηγείται το Πρωτοδικείο της πόλης» τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση.   

«Για εμάς υποβάθμιση σημαίνει ερημοποίηση της Τριφυλίας με τον νέο δικαστικό χάρτη που καταργεί παράλληλα τη δικαστική δομή στους Γαργαλιάνους» αναφέρουν χαρακτηριστικά και συμπληρώνουν: «Η απαξίωση αυτή δημιουργεί εύλογα ερωτήματα στους πολίτες καθώς εκτός από τη μεταφορά οργανικών θέσεων στην Καλαμάτα, το μείζον θέμα θα αποτελεί η αποχώρηση ή ακόμα και συνταξιοδότηση δικαστικών υπαλλήλων, καθώς δεν υπάρχει καμία πρόβλεψη για αναπλήρωση των κενών θέσεων που θα δημιουργηθούν οδηγώντας το Πρωτοδικείο σε ουσιαστική απαξίωση.
Οι διατάξεις του δικαστικού χάρτη, όπως έχει αναφέρει ο Δικηγορικός Σύλλογος, οι οποίες καταργούν οργανικές θέσεις δικαστών και δικαστικών υπαλλήλων στα πρωτοδικεία μας δημιουργώντας έτσι πρωτοδικεία-φαντάσματα, αποτελούν ουσιαστικά την αρχή του τέλους για τα πρωτοδικεία μας. Οι δομές που υπάρχουν σε αυτά και οι χιλιάδες υποθέσεις που εκδικάζονται, έχουν συμβάλει στην επιτάχυνση της απονομής δικαιοσύνης. Είναι αδιανόητο οι παθογένειες της Αττικής, με τους μετά δεκαετία ορισμούς δικασίμων, οι οποίες παθογένειες ουδόλως επιλύονται με τις διατάξεις του νομοσχεδίου, να μετακυλίονται σε καθ’ όλα υγιείς δικαστικούς σχηματισμούς, που αποτελούν εχέγγυα αποδεδειγμένα και με αριθμούς για την ορθή λειτουργία της Δικαιοσύνης».