Πέμπτη, 27 Μαρτίου 2014 07:44

"Ολα τα μαγαζιά δικά του" τα θεωρεί ο αρχιεκβιαστής

Γράφτηκε από την
"Ολα τα μαγαζιά  δικά του" τα θεωρεί ο αρχιεκβιαστής

"Αν συνεργαστείς, θα μου λες τι πρόβλημα έχεις και θα το λύνω από τη φυλακή... Εάν δεν συνεργαστείς μαζί μου και να έρχεται κάποιο δικό μου παιδί κάθε Σάββατο να του δίνεις 250 ευρώ, το μαγαζί από το Ιστορικό Κέντρο θα το φτάσω στην Παραλία". Ετσι εκβίαζε καταστηματάρχες στην Καλαμάτα ο 52χρονος ισοβίτης, ο οποίος έκανε "παιχνίδι" μέσα από τις φυλακές της Κέρκυρας. Ο ισοβίτης ακούγεται  να λέει  ότι "όλα τα καταστήματα είναι δικά του" -  και να απειλεί καταστηματάρχη λέγοντας "το μαγαζί από το Ιστορικό Κέντρο θα το φτάσω στην Παραλία".

Στην ιστορία με τους εκβιασμούς καταστηματαρχών φέρονται να εμπλέκονται επίσης η 37χρονη φυλακισμένη σύντροφός του και ο Αλβανός εκτελεστής "Νίκο", ο οποίος καταδικάστηκε πέρυσι για την διπλή δολοφονία του Φελίπ Μεσάι και του μικρού Κέρι και εκτίει ποινή ισόβιας κάθειρξης στις φυλακές Κορυδαλλού.  

Χθες οδηγήθηκαν στα Δικαστήρια Καλαμάτας για να απολογηθούν στον ανακριτή οι τρεις από τους συνολικά 8 συλληφθέντες του κυκλώματος εκβιαστών που εξαρθρώθηκε την περασμένη Κυριακή από το Τμήμα Δίωξης Εκβιαστών της Ασφάλειας Αττικής. Πρόκειται για τον 27χρονο γιο εμπλεκόμενου στη μεγάλη κλοπή της Τράπεζας της Ελλάδας, έναν 29χρονο Καλαματιανό και έναν 23χρονο από τον Αντικάλαμο, που κατηγορούνται ως μέλη της ομάδας που πούλαγε προστασία σε τουλάχιστον 8 καταστήματα της Καλαμάτας. Σήμερα αναμένεται να απολογηθεί ο 31χρονος εισπράκτορας της ομάδας εκβιαστών, ο οποίος έπαιρνε εντολές απευθείας από τον 52χρονο ισοβίτη. Ενώ απομένει να απολογηθούν ακόμη ένας 48χρονος Πειραιώτης, ένας 35χρονος από το Αβραμιού, ένας 25χρονος από το χωριό Καλαμαρά και ένας 35χρονος Αθηναίος.

Να σημειωθεί ότι ως μέλη της ομάδας κατονομάζονται συνολικά 13 άτομα και άγνωστος αριθμός ατόμων που δεν μπόρεσαν να ταυτοποιηθούν τα στοιχεία τους. Ως αρχηγός φέρεται ο Καλαματιανός ισοβίτης. Σύμφωνα με τους αστυνομικούς της Δίωξης Εκβιαστών σκοποί της εγκληματικής ομάδας ήταν να αποκτήσουν τον έλεγχο παντός είδους καταστήματος που λειτουργούσε στην περιοχή της Καλαμάτας και πιθανόν και σε άλλες περιοχές, αλλά και να εδραιώσουν και να διατηρήσουν τη φήμη των σκληρών και αδίστακτων κακοποιών.

Διαβάστε περισσότερα στην έντυπη έκδοση της "Ε"


NEWSLETTER